Jan Vacek
20. listopadu 2015 • 19:55

Vůch si v Plzni prošel problémy: Hospoda, dluhy a vyřazení z kádru

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že je plzeňská kabina plná těžko zvladatelných divočáků, to je obecně známá věc. Někteří hráči však neváhají jít za hranu toho, co si smí profesionální sportovec dovolit. Netýká se to ovšem pouze Davida Limberského. Jen pár týdnů po bouračce někdejšího kapitána Viktorie se totiž pravidlům zpronevěřil i záložník Egon Vůch. A klub s ním neměl slitování. Bývalý hráč Teplic byl podle informací Sportu okamžitě vyřazen z prvního týmu.



Naskočil na tři minuty do utkání Evropské ligy proti Villarrealu, tehdy se psal 1. říjen. A to bylo na dlouhou dobu naposledy, kdy měli možnost plzeňští fanoušci vidět Egona Vůcha v dresu prvního týmu Viktorie.

Důvod? Hrubé porušení životosprávy. Jak potvrdil zdroj Sportu, křídelník byl několik dní po návratu ze Španělska kolem jedenácté hodiny večerní přistižen v jedné z plzeňských restaurací. Podle všeho nebyl opilý, nicméně se provinil proti klubovým pravidlům. „Proto se vedení rozhodlo vyřadit ho z A mužstva,“ informuje člověk dobře obeznámený s děním v západočeském celku.

Mladému hráči nenahrály okolnosti, za kterých k incidentu došlo. Stalo se tak totiž jen několik dní po aféře Davida Limberského , který opilý boural ve svém luxusním voze Bentley a následně ještě vulgárně nadával zasahujícím policistům. A aby toho nebylo málo, ve víkendovém utkání v Příbrami předvedl vysoce nevhodné gesto, kdy imitoval točení volantem.

Generální manažer Adolf Šádek měl následně v kabině k hráčům hlasitou promluvu, všem důrazně nastínil, jak by se coby reprezentanti elitního tuzemského klubu měli chovat. Vůch však jeho slov nedbal, i proto byl trest ze strany vedení nemilosrdný. Nebýt předchozího problému s Limberským, klub by to možná přešel důraznější domluvou. „S ohledem na přísnější pravidla, ke kterým vedení přistoupilo, však ve Viktorii neměli s Vůchem slitování,“ vysvětluje zdroj Sportu.

Maká na tréninku, v Plzni dostal druhou šanci

Vůch s největší pravděpodobností vyfasoval pokutu, v tichosti opustil prvoligové trávníky, trénoval s juniorkou a zavděk musel vzít zápasy nižší úrovně. Čtyřikrát nastoupil za třetiligové Domažlice, dva starty si pak zapsal za juniorský tým Plzně.

Na soupisce prvního celku Viktorie se objevil až o víkendu, do úvodní osmifinálové bitvy MOL Cupu proti Brnu naskočil coby střídající hráč. Na západě Čech se Vůchův prohřešek snažili udržet pod pokličkou, na pozápasové tiskové konferenci ho však nepřímo potvrdil asistent trenéra Zdeněk Bečka. „Vyřazení z kádru? Vy takovou informaci máte? Egon už s námi týden trénuje, proto dostal příležitost,“ prohlásila pravá ruka hlavního kouče Karla Krejčího.

Duelem proti Zbrojovce se však plzeňskému záložníkovi otevřela nová šance. V klubu jsou totiž spokojení s tím, jak Vůch pracuje na trénincích. V zápasech, které odehrál za Domažlice, navíc patřil k nejlepším a vstřelil tři góly.

Není to však pouze zářijový prohřešek, který by talentovaného záložníka odtrhl od koncentrace na fotbal. 24letý záložník, jenž pochází ze světské rodiny, už v Teplicích měl nálepku problémového hráče, po přestupu do Plzně sám otevřeně hovořil o potížích s hazardem. Jeho finanční problémy se navíc rozrostly do takových rozměrů, že za ním jezdí i vymahači.

Vůch: V Plzni jsou ty nejvyšší ambice, v Teplicích to tak nebylo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud