30. srpna 2016 • 21:25

Rošáda? Sparta chce hvězdu Steauy, nabízí Konatého a peníze

Autor: pod, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta je na konci srpna, co se přestupů týče, hodně aktivní. V úterý Pražané definitivně stvrdili návrat Tomáše Rosického a u toho pravděpodobně neskončí. Kromě toho, že Sparta podala rekordní nabídku na Václava Kadlece, lanaří i dalšího hráče ze zahraničí. Tím vyvoleným by se mohl stát ofenzivní záložník Steauy Bukurešť Jugurtha Hamroun.



Majitel Sparty Daniel Křetínský v úterý na tiskové konferenci oznámil, že Sparta jedná o příchodu jednoho ofenzivního hráče z ciziny. Rumunský novinář Emanuel Rosu tvrdí, že jde o Jugurthu Hamrouna ze Steauy Bukurešť.

Podle informací iSport.cz má Sparta o rebela Hamrouna skutečně zájem. Alžírský fotbalista nemá ideální vztah s majitelem klubu George Becalim, který ho v létě odmítl pustit do Kataru.

Rosu, který se na dění kolem slavného rumunského klubu specializuje, tvrdí, že Sparta už poslala Steaue na Hamrouna nabídku. Kromě skoro 14 milionů korun by Pražané do Rumunska poslali Tiémoka Konatého, který se snažil přestup do Steauy vynutit, a proto byl přeřazen do juniorky.

„Sparta nabídla za Hamrouna Konatého a 500 tisíc eur (13,5 milionů korun). Becali chce ale ještě o 500 tisíc eur více,“ napsal na Twitter Rosu. Bude Sparta ochotná požadavky splnit?

Rebel za rebela?

Konaté patřil na začátku sezony mezi nejlepší hráče pražské Sparty, přesto byl vyřazen z kádru áčka. Důvod? Šestadvacetiletý fotbalista totiž nepřišel na trénink a chtěl si vynutit přestup do Steauy. Jenže ta nabídla podle Sparty málo. Konaté tak v tuto chvíli trénuje s juniorkou.

Hamrounův příběh je v začátku podobný. Alžířan si chtěl vynutit přestup do Kataru, kde mu nabízeli lukrativní smlouvu. Jenže svérázný šéf Steauy Becali to zatrhl, Hamrouna pomluvil a vyřadil z kádru. Na rozdíl od Konatého se ale nakonec sedmadvacetiletý záložník omluvil a vrátil. A v odvetném utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Spartě patřil mezi nejlepší hráče na hřišti.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud