12. září 2016 • 12:17

Srovnání comebacků Rosického a Kadlece: Role na hřišti i NEJ moment

Vstoupit do diskuse
0
  • Sparťané Václav Kadlec a Tomáš Rosický prožili velké návraty, jejich tým ale Mladou Boleslav neporazilSparťané Václav Kadlec a Tomáš Rosický prožili velké návraty, jejich tým ale Mladou Boleslav neporazilFOTO: Koláž iSport.cz

    Vraceli se s obří pompou. A taky mamutími očekáváními, jak okamžitě pozvednou v úvodu sezony herně nevýraznou Spartu. Hned první duel ale ukázal, že to nepůjde tak snadno. Václav Kadlec odehrál proti Mladé Boleslavi celé utkání, Tomáš Rosický posledních zhruba dvacet minut. Ztrátu dvou bodů za smír 2:2 ale odvrátit nedokázali. Deník Sport si vzal obě sparťanské hvězdy pod drobnohled. Na více se podívejte v článku.

  • Role na hřišti

    Tomáš Rosický: Zdeněk Ščasný prohlásil, že by pro Tomáše Rosického byla možná nejvhodnější pozice šestky – a skutečně – na hřiště šel Malý Mozart místo defenzivního záložníka Lukáše Váchy. Na rozdíl od něj však pětatřicetiletý veterán pracoval na větším prostoru a pohyboval se výš, hned za první linií. 

    Václav Kadlec: Po prvním utkání ji není snadné určit. Václav Kadlec přišel do Sparty, aby střílel góly. To je bez debat. Jenže proti Mladé Boleslavi postupně vystřídal čtyři posty. Začal na levé straně zálohy, pak se posunul doprava, na podhrot a končil v útoku. „Nebylo to rotování sestavou, měnili si místo sami,“ řekl kouč Ščasný.

    Sparta - Mladá Boleslav: Fanoušci Sparty přivítali Rosického pokřikem a obřím portrétem
    Video se připravuje ...

  • Odehraný čas

    Tomáš Rosický: Víc než trenér zatím určují minutáž Tomáše Rosického lékaři a proslulý docent Pavel Kolář. Na základě jejich konzultací a pocitu hráče bylo jasné, že kreativní záložník zvládne jen malou část zápasu. Nakonec to i s nastavením dělalo 21 minut. „Na základ zatím nemám,“ přiznal Rosický. 

    Václav Kadlec: Plná zátěž. Kadlece nebyl důvod jakkoli šetřit. V úvodu sezony pravidelně nastupoval za dánský Midtjylland, má natrénováno a fyzicky je připraven. Ačkoli se sobotním zápasem spíš protrápil, pořád má stigma hráče, který umí udeřit zničehonic. I proto ho trenér ze hry nestáhl.

    Sparta - Mladá Boleslav: Václav Kadlec byl aktivní, jeho střelu placírkou lapil Diviš
    Video se připravuje ...

  • Nejvýraznější moment

    Tomáš Rosický: Přišel na sklonku 90. minuty. Nejprve uvolnil obloučkem za obranu Václava Kadlece – a když se k němu záhy míč vrátil, předvedl svůj majstrštyk, přihrávku šajtlí. Precizní pas prošel houštinou těl k Michalu Kadlecovi, jenže tomu pískl sudí Karel Hrubeš chybně údajný faul na Lukáše Pauscheka. 

    Václav Kadlec: Přišel už ve 21. minutě utkání. Kadlec se dostal k míči na polovině soupeře, udělal několik rychlých kroků a z 25 metrů napřáhl na branku Mladé Boleslavi. Byla z toho utažená střela pravačkou, mířila ovšem přímo do připravených rukavic gólmana Jakuba Diviše. Letenskými ochozy to jen zahučelo. 

    Sparta - Mladá Boleslav: Václav Kadlec poprvé pálil – jeho střelu z dálky Diviš chytil
    Video se připravuje ...

  • Jeho slova

    Tomáš Rosický: „S balonem se cítím dobře, s tím problém nemám, i když to samozřejmě bude ještě lepší. Ale chybí mi zápasový fitness, což znamená, že ještě potřebuju minimálně určitě týden pořádně trénovat, abych mohl pomýšlet na to, že budu hrát v základní sestavě.“ 

    Václav Kadlec: „Cítil jsem se dobře, ale nebyl jsem ve hře tolik, jak bych si představoval. Nejlépe se mi asi hrálo zprava, kdy jsem si mohl navádět míče do středu hřiště. Z toho byly i moje dvě střely na branku.“

    Sparta - Mladá Boleslav: Rosický jde na plac, vystřídal Váchu
    Video se připravuje ...

  • Co o něm řekl trenér Ščasný

    Tomáš Rosický: „Dřív Tomáše nasadit nešlo. Dohodli jsme se, že ať bude výsledek jakýkoli, tak půjde do hry někdy kolem sedmdesáté minuty. To, že Tomáš nastoupil, bylo jediné pozitivum zápasu.“

    Václav Kadlec: „Vašek se sžívá s mužstvem, myslím si, že jeho výkon půjde nahoru. V závěru byl na hrotu, protože jsme logicky chtěli dostat do hry víc útočníků, abychom podrželi balon. Věděl jsem, že ze hry si toho moc nevypracujeme, všichni jsme cítili, že jediná šance vstřelit branku je ze standardek.“

    CELÝ SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 2:2. Ani Kadlec s Rosickým nepomohli domácím k výhře
    Video se připravuje ...

  • Názor deníku Sport

    Tomáš Rosický: Jeho příchod na hřiště byl životodárným elixírem pro spoluhráče i fanoušky, i během krátkého časového úseku stačil Tomáš Rosický demonstrovat svou extratřídu. Bylo však znát, že každý svůj pohyb úzkostlivě kontroluje, s ohledem k němu přistupovali i protihráči. Ještě nešel zdaleka naplno. Spoluhráči se ale musejí naučit jeho potenciál využívat, více ho zapojit do hry. 

    Václav Kadlec: Nebylo to ono, nemá smysl si nalhávat cokoli jiného. Od posily za 73 milionů korun rozhodně na Spartě čekají mnohem víc. Kadlecovi nelze upřít bojovnost, zoufale však chybělo lepší myšlenkové propojení se spoluhráči. Neprospívá mu ani časté měnění jednotlivých postů, hůř se pak dostává do hry.

    Sparta - Mladá Boleslav: Potlesk pro hvězdu - Rosický děkoval divákům
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud