19. září 2016 • 20:20

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:0. První výhru Šilhavého trefil Škoda

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie udolali v 7. ligovém kole Liberec 1:0. Pražané dvakrát trefili tyč a poté v 60. minutě rozhodl Milan Škoda. Červenobílí doma porazili Slovan počtvrté z posledních pěti duelů a dočkali se první výhry pod novým koučem Jaroslavem Šilhavým, který v minulosti vedl soupeře. V tabulce se slávisté po druhém ligovém vítězství v sezoně posunuli na sedmé místo, účastník Evropské ligy Liberec je až čtrnáctý jen s dvoubodovým náskokem před sestupovými příčkami.



Zatímco kouč Slavie Šilhavý nasadil při své domácí premiéře v Edenu stejnou základní sestavu jako minule v Teplicích, liberecký trenér Trpišovský udělal oproti čtvrtečnímu duelu Evropské ligy na půdě Karabachu (2:2) tři změny. Chyběli Breite a střelci obou branek Sýkora s Barošem, který dokonce neseděl ani mezi náhradníky na lavičce.

V Edenu se hrál hodně bojovný fotbal s množstvím nakopávaných míčů a soubojů a velké šance byly k vidění až těsně před pauzou. Slavia měla územní převahu a v závěru první půle stupňovala tlak.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:0. První výhru Šilhavého trefil Škoda
Video se připravuje ...

V 41. minutě se probil k zakončení obránce Mikula, sám před hostující brankou ale napálil jen tyč. V poslední minutě úvodního dějství zachránil Slovan gólman Dúbravka, který vychytal Mingazovovu hlavičku z malého vápna po centru od Zmrhala.

Pět minut po přestávce se neprosadil ani domácí kanonýr Škoda, jenž po rohu trefil hlavičkou vnější část tyče. Až v 55. minutě měl větší práci také slávistický gólman Pavlenka, když vyrazil štiplavou Karafiátovu střelu z přímého kopu.

Jinak ale Pražané pokračovali v převaze a po hodině hry otevřeli skóre. Po rohovém kopu vrátil hlavou míč na malé vápno Hušbauer a Škoda jej pohotově umístil do sítě. Reprezentační útočník dal teprve druhý gól v této ligové sezoně.

Hned za minutu mohli slávisté pojistit svůj náskok. Škoda poslal míč přízemním centrem před bránu, jenže střídající Barák nepochopitelně z několika metrů překopl prázdnou bránu. Domácí v závěru vyklidili střed pole, ale Liberec na vyrovnání nedosáhl.

Slávisté těsně poté, co Milan Škoda vstřelil branku do sítě Liberce
Slávisté těsně poté, co Milan Škoda vstřelil branku do sítě Liberce

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Branka: 60. Škoda. Rozhodčí: Hrubeš - Ratajová, Arnošt. ŽK: Mingazov (Slavia). Diváci: 6882.

Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Van Kessel (46. Barák), Hušbauer, Zmrhal (81. Frydrych), Mingazov (66. Mihalík) - Škoda. Trenér: Šilhavý.
Liberec: Dúbravka - Coufal (46. Nitrianský), Latka, Hovorka, Bartošák (76. Da Silva) - Karafiát - Bartl (67. Sýkora), Navrátil, Folprecht, Vůch - Komličenko. Trenér: Trpišovský.

KLÍČOVÉ MOMENTY UTKÁNÍ

Slavia - Liberec: Mihalíka v brejku zastavil Karafiát
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Barák zblízka netrefil prázdnou bránu
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Milan Škoda se dočkal a po rohu pálil přesně, 1:0
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Ngadeu předvedl svou pružnost
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Další tyč, tentokrát ji hlavičkou trefil Škoda
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Škoda hlavičkoval do rukavic Dúbravky
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Po přihrávce od Zmrhala Škoda nezpracoval ideálně
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Dúbravka vychytal Škodovu ránu z první
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Dúbravka skvělým zákrokem vychytal Mingazova
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud