Tomáš Podvín
20. září 2016 • 04:30

Slavia pod Šilhavým. Lepší presink i mezihra, Van Kessel si říká o lavičku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Změna je znát. Slavia ve druhém zápase pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým, který nahradil Dušana Uhrina, podala velmi dobrý výkon. Domácí brali zaslouženě tři body a vítězství nad Libercem mělo být ještě vyšší než 1:0. Jenže, koncovka Slavii stále trápí. Naopak na některých herních činnostech celkem rychle zapracovala. Co zatím Šilhavý a spol. zlepšili a kde ještě naopak ještě musí přidat?



+ Vylepšený presink

Jednou z bolestí týmu Dušana Uhrina bylo neefektivní napadání. Slavia tímto způsobem získávala jen minimum míčů, soupeř se z něj většinou snadno dostával. To Jaroslav Šilhavý dokázal celkem rychle změnit. „Sešívaní“ byli v presinku proti Liberci velmi nepříjemní.

„Je to jedna z věcí, kterou jsme vtěsnali do tréninku. Ze získaných míčů jsme ale měli vytěžit ještě víc,“ věděl Šilhavý. Nicméně jeho mužstvo bylo při této v dnešním fotbale klíčové herní činnosti mnohem pevnější a organizovanější, než dřív.

+ Přesnější mezihra

Proti Liberci se Slavia nebála pustit do někdy i trochu riskantnějších kombinací a vycházelo jí to. Soupeři příliš míčů ve středu hřiště neodevzdala. Stále je v její hře až příliš balonů na náhodu, ale zlepšení bylo vidět. Ubylo bezhlavých nákopů, naopak přibylo cílených přihrávek.

„Rozehrávku hodně trénujeme, určitě nám to pomáhá, chvílemi se nám ty kombinace daří,“ tvrdil po utkání také střelec Milan Škoda . Teď ještě vylepšit finální fázi…

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:0. První výhru Šilhavého trefil Škoda
Video se připravuje ...

- Finální fáze a koncovka

Tady je stále problém. Slavia neproměnila proti Liberci minimálně tři obrovské šance. Trestuhodně minuli Jan Mikula a Antonín Barák, jen gólmana trefil Ruslan Mingazov. Ostatně i Milan Škoda chvíli před svým gólem hlavou mířil jen do tyče, ale to byla spíš smůla.

Kromě proměňování šancí musí Slavia zapracovat také na jejich připravování. Ve hře je zatím málo kolmých přihrávek, centrů by do pokutového území také mohlo lítat víc. Na druhou stranu, ze standardních situací byli „sešívaní“ proti Liberci hodně nebezpeční.

- Brejkové situace

Trenér Šilhavý po zápase uznal, že jeho tým měl výhru pojistit druhým gólem. A nejde jen o velkou Barákovu šanci, ale také o několik situací, které domácí neřešili dobře. Především brejky, mocná zbraň, Slavii zatím příliš nejdou.

Přestože Liberec v závěru hrál na značné riziko a Slavia měla šance na protiútoky do otevřené obrany, vůbec toho nevyužila. Jednou slibný únik dotáhl Milan Škoda jen k rohovému praporku, podruhé zase trochu otálel s přihrávkou Jaroslav Mihalík a pak už bylo pozdě.

+- Mingazov šel nahoru, Van Kessel se stále trápí

Jaroslav Šilhavý neudělal po svém nástupu v sestavě Slavie velký průvan, spíš se soustředí na to, aby jeho tým fungoval jako jeden celek. Větším zásahem bylo kromě změny brankáře hlavně nasazení Ruslana Mingazova. Ten se sice v Teplicích spíš trápil, ale proti Liberci předvedl nadějný výkon. Byl aktivní a pomáhal i při presinku. Chyběl ale gól, z velké šance trefil pouze brankáře.

To u Gina van Kessela se na lepší časy neblýská… Trenér Šilhavý ho sice v obou zápasech nasadil do základní sestavy, ale nákladná posila se stále trápí. Proti Liberci třiadvacetiletý útočník pokazil skutečně snad každý míč, a proto střídal už o poločase. Je klidně možné, že v neděli na Letné začne jen na lavičce. Velká očekávání totiž zatím vůbec nenaplňuje.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud