Jan Podroužek
24. září 2016 • 19:18

Posadí hvězdu do derby? Bídný Van Kessel se ocitl na hraně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel a v tu ránu je pořád na radaru. Maximální pozornost. Aby ne, hráč za 35 milionů prostě bude pod tlakem už z principu. Gino van Kessel začal ve Slavii dobře, ale rychle sklouzl ke špatným výkonům. Teď v derby (neděle 15:30, PŘÍMÝ PŘENOS na iSport.cz) v největším zápase podzimu, se může stát, že vypadne ze základní sestavy. Trenér Jaroslav Šilhavý tuhle možnost připouští.



Tak jak je to? Je to fotbalista jako řemen, střelec, fofrník, prostě ten, který stojí za 35 milionů a Slavii potáhne? Nebo za bé, tedy špatně vysledovaný hráč, za něhož klub vyhodil nesmyslný balík? Jaroslav Šilhavý Gina van Kessela nezatracuje, ovšem vzniká možnost, že ve velké bitvě na Spartě zůstane jenom mezi náhradníky.

„Může to tak být, samozřejmě. Sestavu vám sice neřeknu, ale není to vyloučené,“ připustil slávistický kouč na začátku týdne při setkání s novináři.

Van Kessel je prostě téma. Nejdřív ta částka, za jakou z Trenčína do Edenu přicházel. 35 milionů korun je ranec, který české kluby často nedávají.

A pak první zápas. Ten mu vyšel jako víno. Slavia šla do domácí odvety druhého předkola Evropské ligy s Levadií s dvougólovým mankem. On na první gól přihrál Milanu Škodovi, druhý, rozhodující, postupující, dal sám. Líp se to v premiéře v novém dresu povést nemohlo.

Jenomže tuhle úroveň si vůbec neudržel. Zápas od zápasu šel s výkonem níž a níž, což vyvrcholilo v Plzni, kde sešívaní prohráli 1:3. Jako by ho zápas vůbec netankoval, svoje spoluhráče nechával vzadu ve štychu, vracel se jako hlemýžď, nebo vůbec.

Šilhavý: Derby s Rosickým? Přeju mu, ať se prosadí v dalších zápasech
Video se připravuje ...

Jak se rozhodne trenér Šilhavý?

Naposledy v domácím utkání se Slovanem Liberec šel dolů po poločase. „První dva zápasy, co vedu mužstvo, mu nevyšly, proto jsem ho střídal. U Gina bylo velké očekávání, přišel jako hvězda, kanonýr slovenské ligy. Všichni od něj čekají víc, nejen fanoušci, my taky. Budu s ním však nadále pracovat, vůbec ho nezatracuju,“ ujistil Šilhavý.

Trenérovo dilema spočívá ve dvou věcech. Buď Van Kessela pro jeho nedostatečnou výkonnost skutečně posadí a dá mu tím razantně najevo, že se musí zlepšit.

Nebo si vybere za druhé, a sice že nakonec nizozemského rodáka do derby dá, protože se paradoxně právě v něm může uplatnit možná nejvíc. Sparta má totiž nehorázně pomalý střed obrany, kterému se hezky utíká, a motorová myš Van Kessel by takových nedostatků mohla zhusta využít. Samozřejmě za předpokladu, že zlepší svůj herní projev.

Kvůli němu se dostal na hranu základní sestavy a poprvé silněji padá do úvah možnost, že by mohl být ze základní sestavy vynechán. Třeba by tenhle způsob zacházení drahou posilu přece jen nakopl...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

RENTGEN: V čem je problém slávistické posily Van Kessela
Video se připravuje ...

TŘI MOŽNOSTI, JAK NASTARTOVAT HVĚZDU 

- Komunikace, odhalení příčin špatné výkonnosti

- Nekompromisní posazení na lavičku

- Stálá důvěra, setrvání v základu

Jak se hecují fanoušci před derby: Rýže, LuftJarda, sklenička Rosický
Video se připravuje ...

Nejhezčí trefy z posledních derby? Dvakrát Lafata, ale vede Škodova paráda
Video se připravuje ...

Emoce při derby. Podívejte se, jak to vře na hřišti i na tribunách
Video se připravuje ...

Rosického zatím poslední derby? Podívejte se, jak školil obranu Slavie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud