Jan Malý
16. října 2016 • 04:59

Šilhavý po Hradci: Proč opět chyběl Van Kessel a Mešanovič jen střídal?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia potřetí za sebou v lize nastoupila ve stejné základní sestavě. Jelikož ve všech třech zápasech vyhrála, naposledy v Hradci Králové 3:0, zdá se, že trenér Jaroslav Šilhavý nachází optimální složení. Sám však upozorňuje na to, že to nemusí vždy platit. Pozornost tradičně přitahuje Gino van Kessel, ten k zápasu na východě Čech ani neodcestoval.



Nejdražší slávistická posila nizozemský útočník Gino van Kessel do východočeské metropole s mužstvem nedorazil. Zůstal v Praze. Přímým důvodem nepřítomnosti však nebyla jeho výkonnost, ale protažená reprezentační přestávka.

„Připojil se k mužstvu až v pátek,“ objasňoval trenér Jaroslav Šilhavý, proč ho nenominoval. Van Kessel pomohl své vlasti, karibskému ostrovu Curaçao, postoupit na šampionát středoamerických výběrů Gold Cup, proti ostrovu Barduba dokonce vstřelil gól.

Slavia vůbec neprožila klidnou přípravu na utkání v Hradci. „Osm hráčů jsme měli mimo, někteří dojeli až včera, příprava nebyla, jakou bych si představoval,“ přiznal Šilhavý po výhře 3:0.  Do toho v noci před utkáním dostal horečky obránce Jan Mikula. „Byl na pokoji s Bořilem, ten se moc nevyspal,“ prohodil slávistický trenér.

CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 0:3. Čtvrtá výhra v řadě
Video se připravuje ...

Ten zvolil opět stejnou základní jedenáctku jako v předešlých dvou zápasech, tudíž jen na lavičce znovu zůstal gólový žolík Muris Mešanovič, jenž šel do hry v průběhu druhé půle.

„Měl svalový problém, laboroval s ním a až ve čtvrtek trénoval. Jinak bychom o něm určitě uvažovali. Milan Škoda přijel z nároďáku, předtím byl taky takový bolavý,“ prohlásil Šilhavý. Reprezentační útočník Škoda v Hradci otevřel skóre.

Slavia v Hradci vyhrála zcela po zásluze. „Jsem za takový výsledek rád. Výsledek 3:0 hovoří za vše. Přišlo mi, že soupeř je trochu nervózní, alespoň jsem to tak cítil. Nedokázali jsme to potrestat, v prvním poločase jsme některé situace řešili zbrkle, trochu jsme hazardovali. Ve druhém poločase soupeř nasadil druhého útočníka a zjednodušil hru, dostával se dopředu nákopy a byl nepříjemný. Nám se pak podařilo dát druhý gól a přidat ještě jeden. Měli jsme i jiné šance, třeba Frydrych. Ottmar tam měl zázračné zákroky. Musím klukům poděkovat,“ zhodnotil výhru Šilhavý.

Fanoušci Slavie během zápasu v Hradci Králové
Fanoušci Slavie během zápasu v Hradci Králové

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud