9. listopadu 2016 • 16:36

Ligové novinky: test videa už na jaře, nový hrací formát za dva roky

Autor: iSport.cz, iSport.cz, dvo, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připravit nový hrací formát nejvyšší české fotbalové soutěže, který bude mít za úkol navýšit počet ligových utkání a zatraktivnit soutěž a od prvního jarního kola  zkušebně testovat video v prvoligovém fotbale. To jsou hlavní body, které představila Ligové fotbalové asociace na semináři v Praze, který jsme pro vás sledovali ONLINE.



15:35 Nyní probíhá diskuze mezi Ondřejem Špačkem z KPMG, předsedou LFA Dušanem Svobodou, generálním ředitelem ČPP Jaroslavem Besperátem, předsedou představenstva FK Jablonec Adrianem Krufem, zakladatelem a spolumajitelem ePojisteni.cz Dušanem Šenkyplem a generálním ředitelem společnosti Fortuna Davidem Vaňkem.

15:07 Ondřej Špaček ze společnosti KPMG představuje ekonomickou analýzu ePojisteni.cz ligy a srovnání s nejbližšími zahraničními soutěžemi (Nizozemsko, Belgie, Polsko, Rakousko, Maďarsko, Slovensko).

14:46 Výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta nyní informuje, jak bude probíhat testování videorozhodčího při ligových zápasech. Pro začátek se jedná o off-line systém, což znamená, že hlavní sudí nebude při utkání v kontaktu s videorozhodčím.

Videorozhodčí v Česku? Testování začne na jaře
Video se připravuje ...

O snaze připojit se do projektu videorozhodčích LFA uvažovala už od ledna, kdy IFAB dala zelenou testování. V tomto týdnu její představitelé podepsali smlouvu, kterou se LFA k testování zavazuje.

"LFA patří k prvním asociacím a je vůbec první východoevropskou, které se k tomu přihlásily," řekl předseda LFA Dušan Svoboda na dnešní přednášce k budoucnosti českého profesionálního fotbalu.

"Neznamená to okamžité zavedení videa, ale znamená to spolupráci na vývoji s ostatními účastníky projektu za účelem možného zavedení videorozhodčích v budoucnosti," upozornil ředitel LFA Tomáš Bárta, který má projekt na starosti. "Po testování IFAB s FIFA a UEFA vyhodnotí, zda bude video přínosem. Pokud se tak stane, tak bude mít česká liga výrazný náskok oproti jiným zemím, které se nepřihlásily," doplnil Svoboda.

Svoboda: Nový formát ligy? Od sezony 2018/19
Video se připravuje ...

14:35 Nový hrací formát by v nejvyšší české fotbalové soutěži mohl platit od sezony 2018/19. O tom, jak by mohl vypadat, psal deník Sport již dříve ZDE>>>

14:25 Předseda LFA dále představil strukturu asociace a představil členy managementu. Na závěr prozradil vizy, kterou chce Ligová fotbalová asociace v následujících letech plnit. Následně zveřejnil úkoly nejbližší úkoly LFA (Zavedení videorozhodčího do české ligy, změna hracího formát, podpora klubů zejména v oblasti práce s fanoušky, zavedení pozice Supporter Liasison Officer v dalších klubech).

14:10 Předseda LFA Dušan Svoboda zahájil konferenci představením Ligové fotbalové asociace, vysvětlil její funkci a připomněl body rámcové smlouvy s FAČR.

KPMG: Česká liga je oproti jiným srovnatelným podhodnocená
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud