20. listopadu 2016 • 05:00

Rosa sbírá obdiv za přiznání. Tvrdík ho dává za vzor, chválil i Holoubek

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro někoho hrdina, pro někoho muž, který dobrovolně ublížil svému týmu. Jihlavský stoper Antonín Rosa se v pátečním duelu 14. kola ePojisteni.cz ligy proti Zlínu přiznal k teči, načež sudí uznal hostům gól na 2:1. Jak na obráncovo gesto, které přispělo k prohře jeho týmu 1:3, reagují ve fotbalovém prostředí hráči, trenéři a funkcionáři?



Jihlava hrála s rozjetým Zlínem na začátku druhé půle ještě 1:1. V 52. minutě došlo k situaci, kdy míč skončil v domácí síti. Sudí nejdřív gól kvůli ofsajdu neuznali, následné dohady plné emocí utnul až jihlavský stoper Antonín Rosa. Přiznal se k teči a tím pádem rozhodčí branku uznali. Zlín nakonec zvítězil 3:1.

Rosovo fair play gesto vzbudilo spíš pozitivní ohlasy. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík ho dokonce stavěl nad vítězství svého týmu nad Duklou. „Být 10 kol bez porážky je úchvatné, velká gratulace hráčům i trenérovi. Ale hrdinou kola je Antonín Rosa. Obdiv a respekt, inspirace pro fotbal,“ uvedl Tvrdík na Twitteru.

„Být trenérem Jihlavy, jsem na svého hráče pyšný. Kritika je těžký úlet. Věřím, že pro slávistické hráče, a nejen pro ně, bude vzorem,“ doplnil Tvrdík. Narážel na pozápasové vyjádření trenéra Jihlavy Michala Bílka, který nejdřív Rosu příliš nepochválil. O den později ale své prohlášení korigoval a souhlasil s tím, že se jeho hráč zachoval správně.

Jihlava - Zlín: Férový Rosa! Obránce Jihlavy po hádkách přiznal gól soupeři
Video se připravuje ...

Gesto zkušeného obránce ocenili i další. "Respekt, fairplay," tweetoval například kouč Sparty David Holoubek.

Hráče se zastal i trenér Mladé Boleslavi Leoš Kalvoda. „Všechna čest, že se takhle zachoval, ke sportu by to mělo patřit. Ale na druhou stranu trenéři hrají i o sebe, je to těžké. Přiznal se, tak bych mu asi neřekl nic, i kdyby mě vyrazili,“ řekl s lehkou nadsázkou po sobotním utkání s Plzní.

„Respektujme, že existují hráči, co jsou schopní objektivně říct, jak to bylo. Sporných momentů v zápase je hodně a rozhodčí jsou od toho, aby to posuzovali. Ale v některých klíčových situacích to může být nápomocné,“ vrátil se k momentu kouč lídra tabulky Roman Pivarník.

Jihlava možná i kvůli Rosově přiznání přišla o slušný výsledek, který se týmu v boji na konci tabulky ohromně hodil. „Uvažoval jsem o tom, těžko to hodnotit. Ale řeknu to asi takhle. Jihlava hraje o sestup, aby jim ten bod na konci nechyběl,“ dodal plzeňský záložník Jan Kopic.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 0:0. Mistr ztratil náskok v čele
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Zlín 1:3. Rosa se přiznal a hosté vyhráli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud