Jakub Dvořák
21. listopadu 2016 • 04:50

Náctiletá Sparta: Frýdek č. 3, Zizou, Havelku sjel i chválil Holoubek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byli jsme čtyři. Tak budou vzpomínat teprve náctiletí sparťanští šikulové Filip Havelka, Zinedin Mustedanagič, Christian Frýdek a Vaclav Dudl na závěrečné minuty z nedělního duelu 14. kola ePojisteni.cz ligy proti Karviné (3:0). Právě tolik hráčů z dorostu nechal trenér Holoubek dohrát utkání s ligovým nováčkem. Jak si mladé pušky vedly?



Škoda, že sparťanský kouč David Holoubek nemohl v nedělním utkání proti Karviné vystřídat ještě jednou. Došlo by totiž k situaci, kdy by si sparťanští mladíci mohli nechat přezdívat podle slavného Poláčkova díla „Bylo nás pět“. I tak se ale bylo na co dívat. V jednu chvíli měla Sparta v sestavě čtyři hráče, kterým ještě nebylo ani 20 let.

Filip Havelka

záložník, 18 let
Sezona 2016/17 v lize: 2 zápasy (102 minut)

Největší prostor dostal v utkání 18letý střední záložník Filip Havelka. Ten do zápasu s Karvinou nasbíral pouhých 12 minut. Po neděli však do své kolonky přidal dalších 90. V záložní řadě nastoupil na místě Bořka Dočkala spolu s Lukášem Marečkem a rozhodně nezklamal. Na svůj věk působil jistým dojmem a nebál se hrát směrem dopředu. Kaňku si schoval až na samotný závěr utkání, kdy rozčílil trenéra Davida Holoubka, který jeho pokažený brejk nemohl rozdýchat.

Sparta - Karviná: Havelka zazdil přečíslení a Holoubek ho seřval
Video se připravuje ...

„Ta závěrečná akce mě strašně mrzela, mělo se to vyřešit minimálně zakončením,“ kroutil hlavou po zápase kouč domácích. Pak však s úsměvem dodal. „Bylo to od něho nervózní, ale postupem času se Filip rozehrál, začal si čím dál víc věřit a myslím si, že předvedl fanouškům, nám trenérům i vám novinářům, že se s ním musí počítat a že je to velmi šikovný hráč.“

Zinedin Mustedanagič

záložník/útočník, 18 let
Sezona 2016/17 v lize: 3 zápasy (45 minut)

Druhým dorostencem, který se podíval na hřiště už po poločasové přestávce namísto Matěje Pulkraba, byl obávaný střelec výběru do 19 let Zinedin Mustedanagič. A i když se stejně jako Havelka musel v nepříliš zaplněné Generali areně nejdřív rozkoukat a zvyknout si, pozadu rozhodně nebyl. V 80. minutě si šikovně naběhl na centr Davida Lafaty, navedl si míč na pravou nohu a jeho prudká rána z úhlu skončila na tyči karvinské branky.

Sparta - Karviná: Mustedanagič z úhlu napálil tyč karvinské brány
Video se připravuje ...

Christian Frýdek

Záložník, 17 let
Sezona 2016/17 v lize: 1 zápas (10 minut)

Jelikož měl trenér Holoubek pro zápas s Karvinou na lavičce náhradníků do hry pouze hráče, kteří věkově patří do juniorských výběrů, přišla v 80. minutě na Letné další velká chvíle. Diváci se totiž dočkali ligové premiéry dalšího fotbalisty z rodiny Frýdků. Namísto Daniela Holzera přišel do hry teprve 17letý Christian Frýdek. A sparťanští fanoušci malého šikulu ocenili hromovým aplausem.

Sotva uběhlo pár minut a tleskalo se znovu. To si totiž čerstvý hráč na hřišti, který měl kvůli své nízké výšce hendikep při vysokých přihrávkách, dovolil drzou kličku proti dvěma karvinským hráčům a pohodlně se uvolnil.

Trenér Sparty David Holoubek blahopřeje po výhře nad Karvinou Christianu Frýdkovi
Trenér Sparty David Holoubek blahopřeje po výhře nad Karvinou Christianu Frýdkovi

Václav Dudl

záložník, 17 let
Sezona 2016/17 v lize: 4 zápasy (63 minut)

Jako poslední se v 85. minutě na hřiště dostal Václav Dudl, který je mezi sparťanskými mladíky jakýmsi „mazákem“. Pod trenérem Holoubkem totiž 17letý klučina během podzimu nasbíral už 207 minut. Nejvíce se ukázal při domácím utkání s izraelským celkem Hapoel Beer Ševa, ve kterém byl blízko vstřelení gólu po parádní střele a šanci dostal také ve vyhroceném duelu na půdě Liberce.

Jelikož sparťanská marodka jen tak ubývat nebude a náročný program Letenských je stále nabitý zápasy, je velmi pravděpodobné, že zmíněnou čtveřici neviděli fanoušci naposledy. Ostatně to potvrdil po zápase i kouč Holoubek.

„Budeme takhle pokračovat a stavět hráče z dorostu. Je to složitá situace, ale zvládneme to,“ nebojí se sázky na školáky mladý trenér. Další možnost bude mít již ve čtvrtek, kdy do Prahy dorazí anglický Southampton.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Karviná 3:0. Nováček neměl šanci
Video se připravuje ...

Trenér Sparty David Holoubek blahopřeje po výhře nad Karvinou Christianu Frýdkovi
Trenér Sparty David Holoubek blahopřeje po výhře nad Karvinou Christianu Frýdkovi

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud