7. prosince 2016 • 04:55

Machačkala popřála Vrbovi k narozeninám, ten jednal se Spartou

Autor: iSport.cz, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec v reprezentaci, úprk do Ruska a pak rychlý návrat do české ligy, navíc k týmu největšího rivala „jeho“ Plzně, pražské Sparty? To by byl v podání kouče Pavla Vrby pořádný veletoč. Ale zdaleka ne nereálný - podle informací deníku Sport se trenér Anži Machačkala v úterý v den svých 53. narozenin sešel se sportovním ředitelem Sparty Tomášem Požárem.



Varianta se zimním příchodem Jindřicha Trpišovského do Sparty definitivně padla a na Letné se rozhlížejí po dalších možnostech - a vedle setrvání dočasného kouče Davida Holoubka, kterému by někdo musel poskytnout licenční „krytí“, je ve hře právě i bývalý reprezentační kouč a strůjce mistrovské éry Plzně Pavel Vrba .

Poprvé zkusil sportovní ředitel Sparty Tomáš Požár naťuknout Vrbu zhruba před měsícem, jenže tehdy ještě bývalý reprezentační kouč nabídku s díky odmítl. S Anži Machačkala zrovna slavně vyřadil z Ruského poháru Zenit Petrohrad vítězstvím 4:0 a ke změně zaměstnání tedy neměl žádný důvod.

Jenže pak se situace dramaticky změnila. Poté, co Machačkala prohrála tři zápasy v řadě, přišel deník Sport Express s informací, že by Vrba mohl být po podzimu odvolán. A pondělní prohra 0:1 na hřišti předposlední Tuly jeho pozici určitě neupevnila.

Internetové stránky Machačkaly nezapomněly na přání Pavlu Vrbovi k narozeninám
Internetové stránky Machačkaly nezapomněly na přání Pavlu Vrbovi k narozeninám

Jedenácté místo s pouhými šesti body náskoku na sestupové propadliště očividně není zrovna to, co si ambiciózní vedení Anži od angažování nejúspěšnějšího českého trenéra posledních let slibovalo. Vrba ale po porážce případný konec v Machačkale neřešil. Naopak hlásil, že hypotetické přeložení zápasu, který se hrál na zasněženém hřišti a v pořádném mrazu, na jaro, by se mu zamlouvalo.

„Samozřejmě bych to bral, ale o žádné takové možnosti jsem neslyšel,“ litoval trenér, který den po posledním podzimním duelu oslavil 53. narozeniny. K těm mu klub popřál v hlavním článku na svých webových stránkách. „Milý Pavle, věříme, že tým se pod tvým vedením posune na nový level a potěší fanoušky skvělými představením a dobrými výsledky,“ stálo v osobní gratulaci Vrbovi.

Více informací o plánech Sparty najdete ve středečním Sportu!

Elektronickou verzi deníku Sport čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud