Michal Koštuřík
8. prosince 2016 • 12:24

Kapitána Šumulikoskiho štvaly poměry ve Slovácku. Chtěl skončit!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovácko málem přišlo uprostřed sezony o kapitána! Klíčový záložník Veliče Šumulikoski (35) byl odhodlaný ukončit kariéru. Údajně kvůli poměrům v klubu. Nakonec opouští kabinu „jen“ Milan Kerbr a dost možná také další halv Filip Hlúpik. Makedonský rutinér slíbil, že tento ročník dojede na hřišti. „Pan Pojezný (člen představenstva) mě přemluvil,“ přiznal. 



Bylo to na hraně. Nejzkušenější hráč Slovácka už měl jistých věcí až po krk a chtěl s fotbalem seknout. Důvody konkretizovat nechce, ale informaci Sportu o uvažovaném konci včera večer potvrdil. Nové indicie říkají, že se Šumulikoski v létě stane jedním z členů managementu. „Končí mi smlouva, ale v klubu chtějí, abych hrál i potom,“ reagoval.

Co se během podzimní části odehrávalo v záložníkově hlavě, to dnes vytahovat na světlo nemíní. Vadilo mu, jak klub funguje? Že není ekonomická jistota a neposiluje se kádr? O reakci na špatné výsledky prý nešlo.

„Byl jsem naštvaný kvůli jiným věcem,“ podotkl neurčitě Šumulikoski. Myšlenky na odchod do fotbalové penze zažehnala až debata s Petrem Pojezným, členem vedení. Ten zkušeného záložníka „ukecal“, ať hraje dál. „Petr je pro mě důležitý člověk,“ dal na něj a slíbil, že minimálně do léta na hřišti vydrží.

Slovácko ho pořád potřebuje, je zásadním mužem rozehrávky a tmelem kabiny. „Teď nechci končit, fotbal mám rád,“ změnil v posledních týdnech názor, i když všechny problémy se nevyřešily. „Asi byl frustrovaný, ale nemám náznaky, že by měl končit. Chci, aby sezonu dohrál,“ přál si kouč Stanislav Levý. Tahle tužba se mu splní.

Do čtyřiceti však „Šumi“ hrát nebude, proto už přemýšlí o svém dalším pracovním zařazení. Svůj milovaný sport určitě neopustí.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Slovácko 2:3. Famózní závěr hostí
Video se připravuje ...

Končí Kerbr, nejasný Hlúpik

„Můj chorvatský agent chce, abych dělal s ním v agentuře, ale nevím,“ krčí rameny. Podle informací Sportu je mnohem pravděpodobnější, že se pro něj najde vedoucí pozice v managementu Slovácka. Bývalý makedonský reprezentant se v regionu s rodinou usadil, cítí se jako poloviční Čech. „Ideální by bylo zůstat v domácím klubu,“ přikývl.

Svou vizi, jak by se měl fotbal dělat, energický světoběžník má. „Tu má každý, ale teď to neřeším. Pořád jsem hráč,“ připomněl. Z pozice trenéra každopádně své nápady předávat nechce. „Nejsem na to vhodný typ. V životě už jsem se navztekal docela dost,“ vysvětlil Šumulikoski, jenž okusil angažmá v Anglii, v Rusku, v Turecku, ve Slovinsku a v Číně. Zkušeností má moře.

Žádné zásadní změny se zatím v Uherském Hradišti „nepečou“. Kapitán je na palubě, na odchodu jsou jen dva členové posádky.

Konec Milana Kerbra byl jasný dlouho dopředu, v klubu nehodlal prodloužit kontrakt. Hodně nejasné je setrvání Filipa Hlúpika, který se na konci podzimu dostal do formy a na Dukle skóroval. „Je to otevřené, v závěru byl platný. Dovedu si představit, že zůstane. S klubem teď jedná o prodloužení smlouvy,“ sdělil Levý, který další velké přesuny neočekává. Slovácko, které čeká na jaře boj o záchranu, tak pokračuje v zajetých kolejích.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud