8. prosince 2016 • 18:32

Bohemians dostali pokutu 350 tisíc! Kontumace za zmrzlé hřiště nehrozila

Autor: iSport.cz, pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Bohemians Praha 1905 pokutou 350 tisíc korun za nepřipravené hřiště pro sobotní duel s Viktorií Plzeň. Rozhodčí Radek Příhoda ho krátce před večerním začátkem odložil. Vršovický klub čelil obvinění, že včas nezapnul vytápění trávníku. Nebyl to jediný postih pro Bohemians. Dalších 50 tisíc korun má vršovický klub platit za chování svých fanoušků při utkání v Karviné a na Slavii.



Podle předsedy komise Richarda Bačka dospěla disciplinárka k přesvědčení, že ze strany Bohemians došlo k hrubému podcenění situace. „Neodehrání utkání mělo zásadní vliv na regulérnost soutěže. Profesionální klub nejvyšší fotbalové soutěže se nemůže dopustit takovéto nedbalosti."

Následky jednání Bohemians mají podle Bačka výrazné následky i kvůli tomu, že se zápas bude hrát až během jarní části v jiných podmínkách. "Neodehrání utkání je velmi zásadní věc, o to víc, že pravděpodobně se nebude hrát za deset dnů nebo za jinou kratší dobu, ale v jiné části soutěže. O to je to závažnější, a z toho důvodu je ten trest takový, jaký je."

Komise hodnotila dokumenty, které předložil klub, ale hlavní váhu přikládala rozhodnutí hlavního sudího, zprávě technického delegáta a stanovisek dalších odborných komisí.

Bohemians 1905 se nakonec vyhnuli hrozbě kontumace. Nejvyšší možný postih se nakonec vůbec neřešil. "To by připadalo v úvahu, jen kdyby byl jasně prokázaný úmysl. Tohle bylo shledáno jako hrubé podcenění," vysvětlil Baček.

Fanoušci, kteří jsou členy FAČR, dostali zákaz za pyrotechniku

Kromě nejsledovanější kauzy rozdávala disciplinárka další tresty. Bohemians 1905 navíc musí zaplatit 50 tisíc korun za to, že jejich fanoušci vhazovali předměty na hrací plochu v zápasech se Slavií a Karvinou. Karviná za nedostatky své pořadatelské služby dostala pokutu 60 tisíc korun.

120 tisíc korun musí za výtržnosti fanoušků zaplatit Slavia. Dukla dostala pokutu 80 tisíc korun za pořadatelskou službu v duelu se Slavií.

Za použití pyrotechniky potrestala komise i dva fanoušky Adama Elefanta a Davida Vyskočila. Oba jsou totiž zároveň členy Fotbalové asociace ČR, spadají tak pod její vliv. Oba použili pyrotechniku při utkání Slavia - Mladá Boleslav a komise jim za to na půl roku zakázala vstup na všechny stadiony první a druhé ligy a také jim zastavila činnost ve čtyřech soutěžních zápasech.

"Ze strany těchto diváků došlo ke spáchání disciplinárního přečinu použití světlice. Vzhledem k věku pachatelů pod osmnáct let považujeme trest za adekvátní. Chceme tímto rozhodnutím vyslat signál, že ani fanoušci nemohou být za takové jednání beztrestní, a že mohou přijít na řadu i tresty přísnější," řekl Baček.

Jednozápasový trest za nasbírané žluté karty mají jihlavský Antonín Rosa , Tomáš Majtán z Příbrami, Michael Ngadeu ze Slavie a Marek Hanousek z Dukly.

Na Bohemce se hrát nedalo, na Spartě byl trávník v pořádku
Video se připravuje ...

Zadek proti kotli. Podívejte se, jak ho člen ochranky v Karviné ukázal fanouškům Bohemians
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud