Jakub Konečný
31. prosince 2016 • 04:40

Koubka vábí Belgie! Sparťanská jednička řeší lákavé nabídky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spartě vážně hrozí změna na klíčovém postu brankáře. Čtyřiadvacetiletý Tomáš Koubek totiž podle informací deníku Sport řeší zajímavé nabídky z Belgie, konkrétně z Anderlechtu a Genku, situaci kolem něj sondují i některé anglické kluby. Pokud by odešel, může si třetí tým tabulky buď pomoci z vlastních zdrojů, nebo přivést náhradu odjinud.



Byť Spartě patří už od loňského léta a smlouvu s ní uzavřel až do června 2019, je docela dobře možné, že se letenské angažmá Tomáše Koubka smrskne na pouhý půlrok. Spolehlivé výkony v Evropské lize a domácí soutěži totiž čtyřiadvacetiletému gólmanovi zajistily zájem zahraničních klubů.

„Tomáš má nabídky z Anderlechtu a Genku, plus je tam i nějaká Anglie,“ řekl deníku Sport zdroj z hráčova okolí. Tuhle písničku už Sparta dobře zná, v létě totiž stejné belgické kluby usilovaly o stopera Jakuba Brabce. V přetahované nakonec uspěl Genk, který za čtyřiadvacetiletého reprezentanta zaplatil 70 milionů korun.

Koubek je odchovancem Hradce Králové, odkud ho Sparta získala loni v létě za 10 milionů korun a obratem ho poslala na roční hostování do Liberce. Zde bývalý brankář reprezentační jedenadvacítky udělal velký výkonnostní pokrok a měl velkou zásluhu na úspěšném působení Slovanu v Evropské lize a třetím místě v domácí soutěži.

Letos se do Sparty vrátil a velmi rychle vytlačil z brány dosavadní jedničku Davida Bičíka . V ePojisteni.cz lize nasbíral osm čistých kont, další čtyři přidal v Evropské lize, kde Spartu čeká ve vyřazovacích bojích ruský Rostov.

Byť Sparta ústy svého generálního ředitele Adama Kotalíka minulý týden veřejně deklarovala, že kádr oslabovat nemíní, na případnou ztrátu Koubka je připravena. K dispozici má zkušené brankářské trio David Bičík, Miroslav Miller a Marek Štěch .

Na startu zimní přípravy navíc doplní talentovaný Viktor Budinský, který na podzim úspěšně hostoval v Bohemians. Vyloučit se však nedá ani náhrada z jiných zdrojů, v tom případě by Sparta uvažovala například o Martinu Dúbravkovi z Liberce.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta - Jihlava: Koubek procedil balon, svou hrubku ale napravil
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Barošovu střelu lapil Koubek
Video se připravuje ...

Sparta - Mladá Boleslav: Skvělý Koubek – zneškodnil šance Chramostovi i Mebrahtuovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud