2. ledna 2017 • 12:28

Hradec vítá odchovance Jirsáka, který hrál 10 let v cizině

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hradce Králové zahajují zimní přípravu fyzickými a zátěžovými testy na FTVS v Praze. K nováčkovi nejvyšší soutěže se vrátil odchovanec Tomáš Jirsák, který téměř deset let působil v zahraničí.



Dvaatřicetiletý záložník Jirsák nastupoval za Wislu Krakov, Botev Plovdiv a naposledy za kazašský Irtyš Pavlodar, kde mu na konci roku vypršela smlouva. V české lize bývalý reprezentant do 21 let odehrál v dresu Teplic 52 utkání a vstřelil pět gólů.

Další posilou dvanáctého celku tabulky by mohl být kamerunský obránce Olivier Mbaissidara Mbaizo, jehož příchod ale zatím brzdí administrativní překážky. "Měl na sklonku roku do Hradce Králové přicestovat, ale bohužel doposud neobdržel víza, ač jsme byli jeho agentem přesvědčováni, že je vše v pořádku," uvedl pro klubový web trenér Bohuslav Pilný.

"Přípravu s námi začne Jakub Šípek z dorostu a z hostování se vracejí Igor Súkenník, Honza Shejbal a Jirka Bederka. Do odjezdu na soustředění v chorvatském Umagu uzavřeme kádr na dvaceti hráčích a dvou gólmanech," doplnil kouč.

První přípravný zápas Hradec sehraje v sobotu proti Bohemians 1905 v rámci Tipsport ligy, ve vyšehradské skupině pak narazí ještě na Příbram a druholigové Táborsko. V Chorvatsku "Votroci" změří síly se srbskou Vojvodinou Novi Sad nebo slovinským týmem Celje.

"V první části přípravy budeme hlavně trénovat, nabírat kondici a zimní ligu bereme jako součást první přípravné fáze. V utkání bychom rádi vždy protočili dvě sestavy. Ti, kdo by neměli herní vytížení, půjdou za juniorku. To vše uvidíme až podle zdravotního stavu hráčů," konstatoval Pilný.

Ligový podzim v 60 sekundách: Hradec Králové
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud