2. ledna 2017 • 17:40

Harbův odchod? Ve Zlíně netruchlí, další opory zatím zůstávají

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína zahájili přípravu bez pěti zahraničních opor včetně svého nejlepšího střelce Harise Harby. Bosenský útočník, který na podzim v klubu hostoval z Jihlavy, odešel do druholigového korejského celku FC Pučchon. Zbývající kvarteto cizinců Marko Jordan, Vukadin Vukadinovič, Dame Diop a Ibrahim Traoré se zapojí do přípravy v průběhu tohoto týdne.



Kromě Harby , který dal na podzim šest gólů, mohou čtvrtý tým ligové tabulky opustit i další hráči. Největší zájem je o Vukadinoviče a stopery Tomáše Hájka a Jakuba Jugase.

"Přes vánoční svátky trh spí, rozběhne se tento a případně další týden. Je to těžko předvídatelné. Když nám dá někdo za hráče obrovské peníze, tak odejde. Pokud enormní zájem nebude, tak neodejdou," řekl kouč Bohumil Páník s tím, že klub dostává spoustu nabídek na angažování jiných hráčů. "Je z čeho vybírat," dodal.

Harbův odchod nebere jako zklamání. "Věděli jsme, že mu končí smlouva. Potřebovali jsme okamžitou náhradu za Poznara. To se povedlo. Odvedl u nás dobrou práci, dal důležité góly. Je vidět, že když tady kluk zamaká, tak ho to vystřelí jinam. Je to příklad pro jiné hráče," konstatoval Páník, který by náhradou uvítal dva útočníky. Jedním z nich by byl návrat Lukáše Železníka z pražské Slavie.

"Byl pro nás číslo jedna. Situace se změnila tím, že poletí na turné do Číny. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet," dodal Páník.

Do přípravy se po návratu z hostování už zapojili Šimon Chwacszs, Robert Bartolomeu a po doléčení zranění také Tomáš Janíček, Lukáš Pazdera a Diego Živulič. První přípravné utkání odehrají fotbalisté Zlína 10. ledna proti Trenčínu. Zimní příprava vyvrcholí od 29. ledna herním soustředěním v Turecku.

Ligový podzim v 60 sekundách: Zlín
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud