25. ledna 2017 • 16:40

Železník: Bojovat ve Slavii? Ani trenér Šilhavý nevěděl, na čem jsem

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Absolvoval se Slavií exotické soustředění na čínském ostrově Hainan, po návratu se však rozhodl Eden opustit. Útočník Lukáš Železník zamířil do Mladé Boleslavi. „Chtěl jsem se probojovat do sestavy, ale zjistil jsem, že ani trenér sám neví, na čem jsem. Chtěl jsem někam patřit,“ vysvětlil Železník pro iSport TV svůj krok po prvním zápase za Středočechy, v němž pomohl k remíze 1:1 s Jabloncem a postupu do Final Four Tipsport ligy.



Do Slavie přestoupil před rokem. Jenže zvlášť na podzim byl prakticky mimo, kvůli problémům s kotníkem musel dokonce na operaci a po následném návratu se v obrovské konkurenci neprosadil. 26letý útoční přitom sám říká, předem nechtěl nic vzdávat.

„Bavil jsem se s trenérem (Jaroslavem Šilhavým, pozn. red.) a ten mi během soustředění řekl, že momentálně jsem v základní sestavě, náhradník, na lavičce, můžu odejít na hostování, ale také na přestup. De facto mi nic neřekl a já nechtěl mít tu nejistotu, kterou jsem zažíval poslední půlrok,“ popsal Železník.

Železník: Bojovat ve Slavii? Ani trenér Šilhavý nevěděl, na čem jsem
Video se připravuje ...

Proto kývl na razantní řešení. Místo nejistoty v Edenu odešel do Mladé Boleslavi, kde podepsal kontrakt na tři a půl roku. "Chtěl jsem vědět, kam patřím, tak jsem se rozhodl pro přestup,“ řekl.

Může být za jeho nedostatkem příležitostí po zranění široký kádr sešívaných? „Hráčů je tam strašně moc. Když jsme třeba hráli na tréninku 11 na 11, tak další dva hráči běhali kolem hřiště. Nevím, co tím vedení zamýšlí,“ popsal Železník.

Tipsport liga - skupina B (Mladá Boleslav):

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:1 (0:1)

Branky: 52. Chramosta - 29. Zelený.

Mladá Boleslav - I. poločas: Vejmola - Křapka, Da Silva, Král, Keresteš - Jánoš, Mareš - Vukadinovič, Magera, Fabián - Mebrahtu. II. poločas: Šeda - Pauschek, Da Silva, Král, Fleišman - Valenta, Levin - Přikryl, Železník, Nečas - Chramosta. Trenér: Svědík.

Jablonec - I. poločas: Valeš - Pernica, Beneš, Hübschman, Zelený - Trávník, Jiráček - Diviš, Pospíšil, Hanousek - Doležal. II. poločas: Valeš - Jankovič, Beneš, Kouřil, Zelený - V. Kubista, Trávník - Mehanovič, Pospíšil, Končal - Mihálik. Trenér: Klucký.

Trenér Boleslavi Svědík: Jóga v tréninku? Hráčům musíme vysvětlit, proč to dělají
Video se připravuje ...

Lukáš Železník podepsal smlouvu na tři a půl roku
Lukáš Železník podepsal smlouvu na tři a půl roku

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud