Jan Podroužek
31. ledna 2017 • 04:55

Slavia nemá dost! Jednala o Stochovi, Fenerbahce ale chtělo příliš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrál v Chelsea, teď je ve Fenerbahce, a mohl být ve Slavii. Kádr sešívaných se těsně před jejich odletem na soustředění málem zase o něco rozšířil. Vedení klubu bylo v úzkém kontaktu s istanbulským gigantem ohledně Miroslava Stocha (27). „I když byla nabídka Slavie velmi seriózní, bylo příliš těžké splnit podmínky Fenerbahce,“ potvrdil Sportu Stochův manažer Milan Lednický.



Záloha Slavie je už takhle jedna velká tlačenice, ale i tak se do ní div že nepřimíchal další kus. Ne ledajaký, bývalý slovenský reprezentant, výborný fotbalista, ovšem taky neřízená střela Miroslav Stoch.

První informace, že Slavia jedná s Fenerbahce, se objevila o víkendu. V neděli se Sportu podařilo získat vyjádření Stochova manažera Milana Lednického. „Byli jsme se Slavií ve velmi úzkém kontaktu a byla to pro nás jedna z dobrých možností, co se týče hráčovy budoucnosti,“ potvrdil Lednický.

Jenže celé jednání nakonec spadlo pod stůl. Na sobotní schůzce Lednického s šéfem Fenerbahce Azizem Yildirimem se víceméně možnosti „sešívaných“ rozbily o požadavky tureckého klubu. „Nedošli jsme k dohodě. Řekl bych to tak, že dohodnout se na podmínkách, které jsou běžné ve Fenerbahce, je dost komplikované,“ svěřil se kulantně Lednický.

Sýkora: Ve Slavii se mnou počítají na kraj zálohy, tam se cítím nejlíp
Video se připravuje ...

„Dá se říct, že jedním z problémů mohl být hráčův plat, ale šlo ještě o jiné finanční nároky, které si Fenerbahce kladlo. Ze strany Slavie to opravdu byla velmi seriózní nabídka a chci jí za to poděkovat, ale zkrátka to nevyšlo,“ smířil se s výsledkem jednání Lednický.

Stoch měl podle plánu jít do Edenu na půlroční hostování, které by se díky uvažované opci mohlo v létě proměnit v přestup. Ve Fenerbahce nemá ustláno v základní sestavě, nastoupil všehovšudy třináctkrát, z toho v turecké Süper Lig jen pětkrát. Šance dostával spíš v pohárových zápasech, třeba v předkole Evropské ligy se ve dvou utkáních proti Grasshoppers Curych trefil třikrát. Další gól dal Zorji Luhansk ve skupinové fázi. 

„Neodehrál na české poměry málo zápasů, ale je pravda, že i já tvrdím, že moc nehraje. Proto jsme hledali různé možnosti, jak to řešit. Osobně si myslím, že nabídka Slavie byla pro Miňa velmi zajímavá,“ uvažuje Lednický.

Udine stále touží po Barákovi, jeho nabídka je ale Slavii stále málo - čtěte v úterním deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud