Jakub Konečný
21. února 2017 • 04:50

Kolik za Dočkala? Číňané opět oslovili Spartu a zkouší 202 milionů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bořek Dočkal a Čína? Tohle spojení ještě stále může klapnout. Prvoligový klub Che-nan Ťi-na-jie se totiž nadějí na zisk českého reprezentanta navzdory negativnímu stanovisku z minulého týdne odmítá vzdát, původní nabídku zvýšil už na 7,5 milionu eur, tedy přes 202 milionů korun. Konečné rozhodnutí je v tuto chvíli na hráči a musí padnout do 28. února, kdy v říši středu končí přestupový termín.



Nedělní derby s Bohemians bylo dost možná na dlouhou dobu posledním zápasem, v němž Bořek Dočkal oblékl rudý dres pražské Sparty. Do hry se totiž opět vrátila možnost jeho odchodu do bohaté čínské Super League, kam ho láká klub Che-nan Ťi-na-jie.

„Číňané Spartu znovu oslovili a navýšili nabídku,“ potvrdil deníku Sport zdroj blízký vedení letenského klubu. Ve hře je nyní astronomických 7,5 milionů eur, tedy přes 202 milionů korun. To by z Dočkala udělalo druhého nejdražšího hráče, který odešel z české ligy, hned po Tomáši Rosickém. Za toho v roce 2001 zaplatila Borussia Dortmund 504 milionů korun.

Che-nan Ťi-na-jie oslovil Spartu kvůli Dočkalovi už minulý týden, jenže tehdy ještě s nabídkou šesti milionů eur (162 milionů korun) neuspěl.

Sparta - Bohemians: Costa připravil šanci Dočkalovi, toho vychytal Berkovec
Video se připravuje ...

Jenže situace se významně změnila poté, co Sparta padla v prvním zápase vyřazovací části Evropské ligy v Rostově 0:4 a přišla tak o reálnou šanci o postup. Číňané vycítili novou šanci a přitlačili znovu na pilu. Velkého spojence v citlivých jednáních našli v hráčově agentuře Sport Invest, která má na realizaci transferu eminentní zájem. Kromě velké provize je pro ni hlavním motivem otevření nového, mimořádně zajímavého trhu, který tuto zimu suverénně ovládl přestupové dění. Vždyť do Číny odešly za rekordní částky takové hvězdy jako Oscar či Carlos Tévez a mluví se i o Waynu Rooneym .

„V tuhle chvíli záleží de facto na Bořkovi. Pokud se rozhodne, že to chce zkusit, přestup zřejmě dopadne,“ říká dobře informovaný zdroj. Osmadvacetiletý Dočkal by si v Číně přišel minimálně na 70 milionů korun ročně.

Velké téma ke Spartě, Plzni i Slavii čtěte v úterním deníku Sport

Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana úterního deníku Sport - 21.2. 2017Foto Deník Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud