28. února 2017 • 15:46

Slavia hlásí: Na Plzeň vyprodáno! Proč nelze započítat 1148 míst?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v neděli se v Edenu odehraje souboj s mimořádným nábojem! Na hřišti i v hledišti. Proti sobě se postaví vedoucí Slavia, která vyzve mistrovskou Plzeň. Domácí fotbalisty v souboji dvou nejlepších týmů ePojisteni.cz ligy požene plný stadion, který je s předstihem vyprodaný. Kapacita se pro tento duel o několik stovek míst snížila.



Psal se 17. květen 2008. Slavia hrála první soutěžní utkání na novém stadionu v Edenu. K titulu jí tehdy stačila remíza s Jabloncem, kterou do posledního místa vyprodaný stánek, opravdu viděl. Na zápas tehdy dorazilo 20 698 diváků.

Výjimečnou návštěvu v současnosti zopakovat nejde. Když oficiální klubový web v úterý informoval o tom, že na nedělní duel s Plzní je vyprodáno, myšlena tím byla kapacita 19 084 míst.

Důvod? Slavia nemůže v Edenu využít sedačky ve třech prostorech na největší aréně v republice:

1. Okolo sektoru hostů na vyblokovaných místech, která jsou zakrytá plachtou

2. U technického otvoru na východní tribuně

3. V sektoru hostů na místech, ze kterých kvůli velkoplošné obrazovce není vidět na hřiště

„Vyprodáno znamená 19 084 diváků. Od zkolaudovaných 20 232 míst na sezení se odečtou neprodejná místa z technických důvodů a musí být zřízen bezpečnostní sektor,“ uvedl na twitteru předseda představenstva Jaroslav Tvrdík . Celkový rozdíl tedy činí 1148 míst.

Do součtu diváků navíc klub nechce zahrnovat například doprovázející osoby zdravotně a tělesně handicapovaných a zástupce médií.

Na přání fanouška, že Slavia potřebuje větší stadion, Tvrdík reagoval slovy. „Nepotřebujeme. Stačí mít 19 000 fanoušků na každém domácím zápase v boji o titul. To by trenéra a hráče opravdu nadchlo.“

Problémy se snížením kapacity v minulosti například poznala i Sparta. V roce 1994 se kapacita jejího stadionu na Letné snížila po rozsáhlé rekonstrukci na 21 tisíc diváků. Po nainstalování dvou velkoplošných obrazovek a dalších bezpečnostních opatření, současná kapacita klesla na 18 944 míst.  Přitom ještě na podzim roku 2008 na derby se Slavií dorazilo 20 565 diváků.

I v neděli by měl být Eden zaplněný
I v neděli by měl být Eden zaplněný

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Slavia 1:8. Ngadeu dal hattrick, zářil i Sýkora
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Plzeň 0:0. Domácí nedali šance
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud