16. března 2017 • 17:08

Trest pro fanouška Slavie: Půl roku nesmí na stadion, stop má i jako hráč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala fanoušky a zároveň registrované fotbalisty Radka Ďuriše a Jana Klečku za nevhodné chování půlročním zákazem vstupu na všechny stadiony první a druhé ligy. Současně jim jako členům Fotbalové asociace ČR, kteří nastupují v nižších soutěžích, zastavila činnost na čtyři utkání.



Ďuriš se provinil při utkání 19. kola mezi Teplicemi a Jihlavou, při němž použil zakázanou pyrotechniku. Klečka se zase nevhodně choval při šlágru stejného kola mezi Slavií a Plzní.

Nejde o první takto potrestané hráče. Disciplinární komise udělila stejný trest v prosinci také dvěma fanouškům a členům FAČR Adamu Elefantovi a Davidu Vyskočilovi a před dvěma týdny pak Petru Mezeiovi.

Disciplinárka na dnešním zasedání také udělila pokutu 60 tisíc korun Karviné za výtržnosti fanoušků a použití pyrotechniky. Naopak bez trestu vyvázla Slavia po utkání s Plzní, během kterého jeden z domácích diváků zasáhl hostujícího Lukáše Hejdu kelímkem s pitím. Podle disciplinárky šlo o ojedinělý přestupek a zápas domácí klub pořadatelsky zvládl dobře.

Obránce Plzně Lukáš Hejda zažil na Slavii krušné chvilky - po pivní sprše zahrál rukou ve vlastním vápně, všichni to ale přehlídli
Obránce Plzně Lukáš Hejda zažil na Slavii krušné chvilky - po pivní sprše zahrál rukou ve vlastním vápně, všichni to ale přehlídli

"Náklady spojené s disciplinárním řízením může klub vymáhat po konkrétním pachateli přestupku, který byl v tomto případě identifikován. Zároveň bych rád zdůraznil, že v případě opakovaní takového jednání mohou klubu hrozit přísné tresty, včetně rizika uzavření sektoru," uvedl v komuniké předseda disciplinárky Richard Baček.

Slavii tak může hrozit přísný postih příští týden, neboť komise zahájila s vršovickým klubem řízení kvůli nevhodnému chování fanoušků v utkání uplynulého 20. kola s Teplicemi. Disciplinárka bude řešit fanoušky i s hostujícím klubem, dále se Spartou, jejíž příznivci kvůli výtržnostem dokonce způsobili přerušení ligového duelu v Mladé Boleslavi, a také se Slováckem a Zlínem. Boleslavi hrozí trest nejen za diváky, ale i za porušení povinností pořadatele.

Za vyloučení si jedno utkání nezahraje brněnský Borys Taščij, Tomáš Berger z Bohemians 1905 si stejný trest za červenou kartu odpykal v dohrávce s Plzní. Jedno kolo kvůli čtyřem žlutým kartám musejí vynechat královéhradečtí Ladislav Martan a Marek Plašil, brněnský Michal Škoda a teplický Martin Fillo. V druhé lize čeká stejný trest na Jiří Fundu z Českých Budějovic, třineckého Reného Dediče, Pavla Moulise z Ústí nad Labem a Petera Nworaha z Frýdku-Místku.

Slavia - Plzeň: Hejda dostal pivní sprchu, fanoušek polil i sebe
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Plzeň 1:0. Šlágr rozhodl Frydrych
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Jihlava 1:0. Jediný gól dal z penalty Fillo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud