iSport.cz
2. dubna 2017 • 09:50

Trenér Pivarník končí v Plzni! Může za to herní projev na jaře, oznámil klub

Autor: iSport.cz, ČTK, Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S fotbalisty Plzně je sice v čele ePojisteni.cz ligy, přesto trenér Roman Pivarník končí. Po domácí remíze 2:2 s Teplicemi se dohodl s vedením úřadujícího mistra na ukončení spolupráce. "Důvodem je neuspokojivý herní projev v jarní části soutěže," oznámil klub v prohlášení. Mužstvo prozatím povede jako hlavní kouč dosavadní asistent Zdeněk Bečka, výrazně ale vzroste vliv také Pavla Horvátha, který v realizačním týmu také zůstává.



Padesátiletý Pivarník působil v Plzni od loňského léta, kdy přišel z Bohemians Praha 1905. Po vydařeném podzimu, kdy prohrál jen se Zlínem a třikrát remizoval, se týmu přestalo na jaře dařit a výsledkem byly remízy se Zlínem a Teplicemi a prohra na Slavii. V pěti ze sedmi jarních zápasů dal tým maximálně gól. Proti Karviné a Teplicím odvracel porážku až v úplném závěru.

Tým se pokusí pozvednout šestačtyřicetiletý Bečka, který za Plzeň hrával a jako asistent pomáhal několika trenérům. Mimo jiné už před deseti lety Stanislavu Levému a pak také Dušanu Uhrinovi mladšímu, Miroslavu Koubkovi, Karlu Krejčímu a nyní Pivarníkovi.

Velké slovo bude mít také Horváth , který se stal ikonou Plzně poté, co v roce 2008 přišel ze Sparty a jako kapitán dovedl Viktorii ke třem titulům. Nyní byl Pivarníkovým asistentem a zároveň vede juniorku. Trenérský model by se pak měl podobat Spartě pod vedením Tomáše Požára a Davida Holoubka.

Je pravděpodobné, že toto řešení podle informací deníku Sport vydrží až do konce sezony. Až po ní by mělo dojít k pokusu zlákat k návratu Pavla Vrbu, který Plzeň vytáhl mezi českou elitu.

"Vzniklou situaci jsme se rozhodli řešit interně i s ohledem na páteční utkání v Hradci Králové. Chceme být stoprocentně připraveni," řekl Šádek, který během jara už s Vrbou jednal. Bývalý kouč Plzně a národního týmu je momentálně bez angažmá.


Pátá trenérská změna za tři a půl roku

Spekulovalo se také o zájmu o vicemistra Evropy z roku 1996 Radoslava Látala, který je po konci v polských Gliwicích rovněž volný. V minulosti stála Plzeň i o Luboše Kozla, který nyní trénuje reprezentaci do 18 let.

Plzeň provedla pátou trenérskou změnu od listopadu 2013, tedy za tři a půl roku. Předtím Viktorii vedl pět let Vrba, než odešel k národnímu týmu. Jeho nástupce Dušan Uhrin mladší vydržel na lavičce osm měsíců, Miroslav Koubek téměř přesně rok, ačkoli s Plzní získal titul. Stejný osud měl Karel Krejčí, který skončil po devíti měsících, i když dovedl tým k obhajobě titulu. Pivarník opustilo mužstvo po deseti měsících.

V této ligové sezoně jde už o dvanáctou změnu kouče. Spartu v tomto ročníku vedli hned čtyři různí trenéři Zdeněk Ščasný, David Holoubek, Tomáš Požár a Petr Rada. Dvě změny udělaly Mladá Boleslav a Příbram, kouče měnili také v Jablonci, Slavii, Jihlavě a Dukle.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Teplice 2:2. Domácí komicky chybovali, pak dotahovali
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud