4. května 2017 • 13:25

Vrba zpátky v Plzni! Začne od nové sezony, dostal smlouvu na tři roky

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdina zlatých plzeňských časů se vrací! Pavel Vrba oficiálně stvrdil trenérský comeback do Viktorie. V klubu působil v letech 2008 až 2013 a slavil zde největší úspěchy – dva mistrovské tituly a dvě účasti v Lize mistrů. Zpátky přichází po angažmá u reprezentace a ruské Machačkale. Týmu se ujme od příští sezony, ve Štruncových sadech podepsal smlouvu na tři roky. „Chtěl bych navázat na výsledky, které Plzeň má. Doufám, že bude i se mnou nadále patřit k nejlepším týmům v lize,“ uvedl Vrba. 



Vrbův návrat si v Plzni velmi přáli, klub pod jeho vedením zažil největší vzestup a dostal se do pozice nejlepšího celku v Česku. Na konci roku 2013 neodcházel úplně v dobrém – k odchodu k národnímu týmu využil výstupní klauzule a až po čase srovnal vztahy s vedením západočeského týmu.

„Jsem strašně rád, že se nám podařilo s Pavlem Vrbou domluvit. Na spolupráci se nesmírně těším, čeká nás těžká práce,“ pochvaloval si majitel klubu Tomáš Paclík.

Kouč s comebackem do Plzně váhal, zájem o něj měla i Sparta a uvažoval i o případné další štaci v Rusku. Nakonec se ale rozhodl pro angažmá v místě, kde to velmi dobře zná a kde ho mají rádi i fanoušci. "Znalost prostředí a lidí okolo fotbalu v Plzni byla rozhodujícím faktorem mého rozhodnutí,“ vysvětlil, proč nakonec kývl na návrat.

Pavel Vrba podepsal v Plzni smlouvu na tři roky
Video se připravuje ...

Jako prvního asistenta si s sebou bere Dušana Fitzela, u týmu bude i stávající trenér brankářů Martin Ticháček. Jaká bude role současného trenérského dua Zdeněk Bečka a Pavel Horváth, se bude řešit po konci sezony, v klubu o jejich práci dál stojí.

Plzeň si pod Vrbou dvakrát zahrála Ligu mistrů, v letech 2011 a 2013 slavila mistrovské tituly. Uznávaný kouč se mužstva ve Štruncových sadech ujme od nové sezony, ligový finiš budou mít ještě pod taktovkou Zdeněk Bečka a Pavel Horváth.

„Vím, že příští sezona bude velmi vážná. Sparta, Slavia i Plzeň budou chtít uhrát titul," těší se na nadcházející výzvu.

Šádek o Vrbově příchodu: Nebylo to přetahování se Spartou
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vrba: Pro Plzeň rozhodla znalost protředí i Liga mistrů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud