Jakub Konečný
22. května 2017 • 18:35

Sparta už má trenéra! Na vrchol ji má vrátit Ital Stramaccioni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letenský klub ukončil hledání nového trenéra. Petra Radu od příští sezony vystřídá Ital, který vedl Inter, Udinese a Panathinaikos. Spartu od léta převezme Andrea Stramaccioni! Vše je domluveno, podle informací deníku Sport zbývají jen formality, které by měl jedenačtyřicetiletý expert doladit v Praze v nejbližších dnech. Podle italského listu Gazzetta dello Sport se dohodl na dvouleté smlouvě s ročním platem 1,5 milionu eur (zhruba 40 milionů korun). 



Vedení letenského klubu má v posledních dnech pořádně nabitý program. Se Slavií se přetahuje o Jakuba Jugase, láká jeho zlínského spoluhráče Vukadina Vukadinoviče a pracuje i na přestupu Eldara Civiče ze Slovácka.

Kromě složitých jednáních o nových posilách vedlo vedení Pražanů v posledních týdnech paralelně také jednání o příchodu nového kouče. Tato otázka je však už vyřešena.

V neděli proběhla v Římě schůzka Andrey Stramaccioniho se sparťanskými šéfy Adamem Kotalíkem a Tomášem Požárem, která skončila pozitivním výsledkem.„Oficiální potvrzení jeho příchodu se dá očekávat každý den,“ sdělil deníku Sport dobře informovaný zdroj.

BLOG od šéfredaktora Sportu Lukáš Tomka k italskému trenérovi pro Spartu čtěte ZDE »

Italský kouč Andrea Stramaccioni by od léta měl převzít fotbalisty pražské Sparty
Italský kouč Andrea Stramaccioni by od léta měl převzít fotbalisty pražské Sparty

Vedle Stramaccioniho Sparta jednala i s jeho krajany Franceskem Guidolinem a Christianem Panuccim, jakož i s Němcem Robinem Duttem.

Jedenačtyřicetiletý Stramaccioni však byl od začátku hlavním favoritem, jehož příchod zdržovala pouze platná smlouva s Panathinaikosem Atény. Jelikož se však podle všeho povedlo tuto překážku odstranit, má cestu do Sparty volnou. Do Prahy by měl přiletět ještě tento týden a podepsat smlouvu na dva roky.

Letenský klub má za sebou turbulentní sezonu, během které se na jeho lavičce vyměnili čtyři hlavní trenéři. Zatím posledním je Petr Rada, který k týmu nastoupil po 20. kole, a přes veškerou snahu osmibodovou ztrátu na druhou Plzeň nestáhl. Jeho angažmá však bylo stejně bráno jako provizorní s tím, že od příští sezony se Sparty ujme nový kouč.

Více informací o angažmá Andrey Stramaccioniho ve Spartě najdete v úterním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud