12. června 2017 • 22:55

Bundesliga mě láká, řekl Pavlenka. Doufá, že se domluví se Slavií

Autor: Daniel Ryl, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí po poledni přiznal Jaroslav Tvrdík na svém Twitteru vážnou nabídku německého Werderu Brémy na brankáře Jiřího Pavlenku. Šéf Slavie však zároveň oznámil, že ji pražský klub smetl ze stolu a svého klíčového muže před bojem o Ligu mistrů pouštět nebude. Samotný brankář ale připustil, že by ho angažmá v nejvyšší německé soutěži lákalo a jednání rozhodně u konce nejsou.



O tom, že bude o hráče mistrovské Slavie zájem, nebylo pochyb. Dalším do řady je tentokrát brankář Jiří Pavlenka, o kterého se už oficiálně zajímá minimálně jeden celek z německé nejvyšší soutěže. Šéf sešívaných Jaroslav Tvrdík na svém twitterovém účtu potvrdil zájem z Brém.

Vše ale naráží na jeden podstatný zádrhel - Slavia se na odchod příliš netváří. To ve stejném příspěvku Jaroslav Tvrdík potvrdil, když řekl, že nabídku na zhruba dva miliony eur (52 milionů korun) klub nepřijme a svého brankáře nepustí.

Krok klubu je pochopitelný, ale samotný Jiří Pavlenka ještě pomyšlení na Německo nevzdal. „Bundesliga patří mezi top ligy. Pro mě je to velká možnost se v kariéře posunout a lákalo by mě to. Rozhodující slovo ale bude na Slavii. Doufám, že se nějak domluvíme. Během tohoto týdne by mělo být jasno,“ řekl na charitativním utkání v Chomutově.

V německém klubu by se mohl sejít se dvěma Čechy. Ve Werderu má silnou pozici obránce Theodor Gebre Selassie a cenné zkušenosti by mohl Pavlenkovi předávat Jaroslav Drobný. Pokud by ale sešívaní přece jen k dalšímu jednání přistoupili, osmý tým uplynulé sezony by musel svou nabídku nejspíš zvýšit.

Pražané by pak museli najít parťáka k Přemyslu Kovářovi. Slavia by mohla případně do transferu zahrnout právě Jaroslava Drobného, ale je otázkou, jak by se zkušenému brankáři do Česka chtělo. Dalším zkušeným adeptem by mohl být Jan Laštůvka z Karviné.

Tak či onak, Slavia chce jít do Ligy mistrů se zkušeným a kvalitním brankářem. Ať už to bude Jiří Pavlenka, nebo někdo jiný.

Pavlenka o exhibičním utkání: Naplno by nás futsalisté roztočili jak kolotoč
Video se připravuje ...

Profil Jiřího Pavlenky: Jak zářil gólman Slavie? 12 vychytaných nul a 77 zásahů
Video se připravuje ...

Pavlenku obírali fanoušci: Nechte mi aspoň něco, domů půjdu nahý
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud