18. července 2017 • 20:11

Slavia narazí na BATE! Běloruský tým zvládl odvetu, v Arménii vyhrál 3:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie Praha se ve 3. předkole Ligy mistrů utkají s BATE Borisov. Běloruský šampion dnes zvítězil v odvetném zápase 2. předkola na hřišti arménského Alaškertu Jerevan díky obratu 3:1 a po domácí remíze 1:1 vybojoval postup. 



První zápas s Borisovem odehraje Slavia příští úterý od 19:00 doma v Edenu, odveta bude v Bělorusku na programu o týden později, nejspíš ve středu.

Borisov před týdnem doma s arménským mistrem překvapivě jen remizoval a do ještě složitější pozice se dostal v 18. minutě odvety, kdy potrestal jeho chybu v obraně po sólu Uros Nenadovič.

Alaškert však držel postupový výsledek jen chvíli, než skóre dvěma góly otočil záložník BATE Michail Gordejčuk. Nejprve v 23. minutě srovnal střelou k tyči zpoza vápna a pak přehodil domácího brankáře. Borisov si hlídal náskok a v 78. minutě ještě přidal pojistku Maxim Voloďko.

Borisov jedenáctkrát za sebou vyhrál běloruskou ligu a usiluje už o šestý postup do základní skupiny Ligy mistrů v klubové historii. V roce 2011 si zahrál s Plzní, která na jeho úkor prošla z třetího místa do jarní fáze Evropské ligy. Viktoria doma s BATE remizovala 1:1 a venku zvítězila 1:0.

V předchozí pohárové sezoně Borisov vypadl v 3. předkole Ligy mistrů s irským Dundalkem a následně ve 4. předkole Evropské ligy nepřešel přes Astanu.

Slavia si zahraje kvalifikaci Ligy mistrů po osmi letech, v roce 2009 ji v předkole vyřadil Šeriff Tiraspol. Do pohárů se Pražané vrátili vloni, kdy v kvalifikaci Evropské ligy přešli přes dva soupeře, ale v závěrečném, 4. předkole nestačili na Anderlecht Brusel.

„BATE dobře brání a hraje na brejky, je nebezpečné,“ řekl novinářům po nedělním vítězství 4:1 nad Nice v generálce slávistický trenér Jaroslav Šilhavý. „Papírově byli v osudí asi těžší soupeři, ale Borisov má z poslední doby obrovské zkušenosti z evropských pohárů a nelze podcenit nikoho. Ale věříme, že pokud chceme být úspěšní, musím tento dvojzápas zvládnout,“ doplnil Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud