28. července 2017 • 11:16

Matějů do Premier League! Je na odchodu z Plzně do Brightonu

Autor: jp, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadějný český obránce Viktorie Plzeň je blízko přestupu do Premier League! Aleš Matějů má před dohodou s Brightonem, nováčkem anglické nejvyšší soutěže. 21letý krajní bek by v klubu, kde působí český záložník Jiří Skalák, měl podle informací Sportu v nejbližších dnech podepsat tříletou smlouvu s opcí. Přestupová částka, kterou vyinkasuje Viktoria Plzeň, by měla přesáhnout 2,5 milionu eur (téměř 66 milionů korun).



Po Martinovi Chrienovi, kterého Viktoria prodala do Benfiky Lisabon za 25 milionů korun, západočeský kádr s největší pravděpodobností opustí další mladý hráč. Aleš Matějů zaujal představitele anglického Brightonu, který skládá mužstvo na sezonu v Premier League.

Matějů v pátek odletěl do Anglie, kde ho čeká zdravotní prohlídka. Pokud ta dopadne dobře, dojde k oficiálnímu potvrzení přestupu. Plzeň by po započtení všech bonusů měla dostat více jak 2,5 milionu eur, tedy přes 66 milionů korun.

Příbramský odchovanec patří mezi nadějné české fotbalisty a je pravidelným mládežnickým reprezentantem. V účasti na červnovém EURO do 21 v Polsku mu zabránilo poranění svalu, v úspěšné kvalifikaci pod Vítězslavem Lavičkou nastupoval pravidelně. 

Do Plzně přišel v červnu před dvěma lety spolu s dalším příbramským talentem Janem Suchanem. Postupem času se prosadil do základní sestavy, už ve svých 20 letech patřil k pevným členům západočeské jedenáctky.

V prvním utkání nové sezony, 3. předkole Ligy mistrů na hřišti FCSB (bývalá Steaua Bukurešť), do utkání Matějů nezasáhl, na pravé straně dostal přednost uzdravený David Limberský. 

Pokud vše dopadne podle předpokladů, další start v plzeňském dresu už na nějakou dobu nepřidá a vydá se zkusit štěstí v nejtěžší fotbalové lize světa, kam se Brighton dostal po postupu z Championship.

V Brightonu už působí český záložník Jiří Skalák, který do klubu přišel v únoru 2016 z Mladé Boleslavi. V minulé sezoně vypadl ze základní sestavy a na svém postu čelí ohromné konkurenci. 

Mladý obránce Aleš Matějů se prosazuje do plzeňské sestavy
Mladý obránce Aleš Matějů se prosazuje do plzeňské sestavy

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud