23. září 2017 • 22:30

Nepovedený návrat do Zlína. Jugas zavinil penaltu a bál se červené karty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stoper Slavie Jakub Jugas prožil v dnešním duelu ve Zlíně, kde fotbalově vyrůstal, hodně dramatický závěr zápasu. V 84. minutě stáhl za dres k zemi ve vyložené šanci domácího útočníka Dame Diopa. Rozhodčí Pavel Královec nekompromisně ukázal na penaltový puntík a sáhl do kapsy pro kartu. V tu chvíli pětadvacetiletému Jugasovi hodně zatrnulo. 



„Penalta byla jasná. Kdyby mi ukázal červenou, tak bych se nemohl divit. Naštěstí to byla pouze žlutá karta. Ale okamžik od mého faulu po hvizd rozhodčího se mi zdál dlouhý,“ řekl novinářům po utkání obránce Slavie, který vnímal svůj faul už jen jako záchrannou brzdu.

„Co jsem měl dělat. Diop byl ve vyložené situaci a dal by gól. Tak jsem mohl jen věřit, že Vukadinovič třeba penaltu nedá. Bohužel ji proměnil. A naše ztráta na Plzeň se opět zvýšila,“ dodal Jugas, který zamířil po minulém ročníku do Slavie právě ze Zlína.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Slavia 1:1. Hosté mají rekord, padl vlastenec i penalta
Video se připravuje ...

„Dnešní remízu 1:1 beru jako naši ztrátu. Už počtvrté jsme venku jen remizovali. Doplácíme na neproměňování šanci. V každém zápase máme dvě tutovky, které nedáme. I když to byl dnes oboustranně vyrovnaný zápas, tak jsem si myslel, že náš jednobrankový náskok už dotáhneme do vítězného konce,“ dodal.

Rekord Slavie v počtu 34 ligových zápasů bez prohry se jej tolik nedotkl. „Pro mě je to jen osmý zápas. Více jsem jich zatím ve Slavii neodehrál. Ale ztratili jsme další body,“ odvětil Jugas, jenž si změnu pochvaluje.

„Srovnávat Zlín s podmínkami, které jsou ve Slavii, se nedá. Je to jako být najednou ve vesmíru. Zatím jsem spokojen. Daří se mi a odehrál jsem všechny zápasy. Jsem za to rád,“ tvrdí Jugas, který dnes nastoupil ve stoperské dvojici s Michalem Frydrychem, jenž nahradil nemocného Simona Deliho.

„Rozdělili jsme si úkoly půl na půl. Dnes bylo utkání hodně o soubojích, což Frydrychovi vyhovuje. Zlínští útočníci byli nepříjemní, pracovití, rychlí, důrazní. Nějakou velkou šanci však neměli. Hrozili hlavně brejky,“ řekl Jugas, který přiznal, že před utkáním pociťoval nostalgii.

„Všechno tady dokonale znám. Připomenul jsem si spoustu zážitků. Ale v zápase jsem to už nevnímal. Utkání mě pohltilo. Nostalgie se vrátila zase nyní. Hodně mě potěšili zlínští fanoušci. Moc jim děkuji za přijetí a určitě se sem ještě vrátím,“ tvrdí Jugas.

Zlín - Slavia: Bačo se po rohu trefil do vlastní brány a Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud