Radek Špryňar
25. září 2017 • 16:50

Zlepšení živočicha Krmenčíka! Pod Vrbou vylétl, vypiloval i techniku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden, dva, tři… osm! Obdivuhodná série Viktorie nekončí, v Mladé Boleslavi jen napsala další kapitolu. S prstem v nose vyhrála 2:0. A pojďme zase počítat: jeden, dva, tři… šest! Do čela tabulky střelců se vyšvihl Michael Krmenčík. Soubor Dušana Uhrina mladšího rozkrájel dvěma góly. Co na plzeňském živočichovi kromě gólového apetitu udivuje? Zřetelné zlepšení ve všech herních činnostech.



Dva bleskové údery za čtrnáct minut. Pak už jen čekání, zda výlet do Mladé Boleslavi neskončí hattrickem. Takový byl v kostce sobotní večer Michaela Krmenčíka, v současnosti nejvíce skloňovaného jména sestavy Plzně.

4. minuta: Viktoria rozehraje půvabnou akci z levé strany. Z kopačky Davida Limberského přisviští míč do pokutového území. Střela z voleje, gól.

Mladá Boleslav - Plzeň: Limberský odcentroval šajtlí a Krmenčík se trefil – Plzeň vede 1:0
Video se připravuje ...

14. minuta: další centr Limberského z levé strany. Hájek ho jemně strčí - možná dílem náhody - do výhodnější pozice Krmenčíkovi. Vzápětí následuje nekompromisní rána pod břevno.

Mladá Boleslav - Plzeň: Krmenčík dotlačil balon do brány a je to 2:0 pro Plzeň
Video se připravuje ...

V druhém poločase hlásí plzeňská patnáctka útok na třígólový večer. Nedočká se. V dobré šanci pálí z voleje těsně mimo. Mine i poté, co míč pošle k cíli hlavou. „V nejvyšší soutěži jsem ještě tři góly nedal, pokaždé to šlo kousek vedle branky. Zamrzí to, ale ono to třeba časem přijde,“ mávne rukou čtyřiadvacetiletý dravec.

Branky, přesněji půltucet branek, jsou jedna věc. Tou druhou je Krmenčíkovo evidentní zlepšení ve všech herních činnostech. Je nepochybné, že pod trenérem Pavlem Vrbou udělal viditelný skok.

V technice, v myšlení, čtení hry, ale i schopnosti využívat nahromaděnou energii výlučně efektivně. V zápase v Mladé Boleslavi neměl jediný hrot Viktorie problém s rychlou a účelnou kombinací na jeden dotek.

Míč ho i při zpracování ve složitých pozicích poslouchal na slovo, pohyboval se ve správných prostorech, dovedl velmi přesně vyhodnotit, kdy má presinkem zatlačit na stopery a kdy naopak nechat věcem volný průběh. Vrba na něj za celý zápas zařval jen jednou, když se mu nechtělo po ztrátě míče „hrábnout“ do obrany.

„Drží si formu a výkonnost, kterou měl. V reprezentaci byl už před mým příchodem. Snad v ní bude i nadále,“ vyhýbavě odpověděl Vrba na otázku deníku Sport, zda pozoruje Krmenčíkův progres.

„Jsem rád, že i přes nabídku, kterou klub na něj měl, ho nepustil. Pro nás je důležitým hráčem. Střílí góly, je rychlý, dokáže se prosadit jeden na jednoho. Z tohoto pohledu jsem rád, že Michael je v Plzni a že nám minimálně do konce podzimu pomůže.“

Krátce po rozjezdu sezony po Krmenčíkovi zatoužila Slavia, která nabízela podle informací deníku Sport částku 2,5 milionu eur (65 milionů korun), s bonusy se mohla suma vyšplhat až na tři miliony eur (78 milionů korun).

S přibližně stejnou nabídkou údajně přispěchal i francouzský Montpellier. Stanovisko Plzně ale bylo vždy zamítavé. V zimě ovšem může být vše jinak, což ve své odpovědi naznačil i Pavel Vrba.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 0:2. Hosté zůstávají stoprocentní
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Krmenčík byl blízko hattricku – po rozehraném rohu vypálil těsně vedle
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud