30. prosince 2013 • 10:43

Stoper machroval, tak jsem mu vzal míč a přihrál na gól, směje se Borek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Tomáš Borek z Konyasporu zakončil rok 2013 gólem a vysokou výhrou. Sedmadvacetiletý záložník v neděli v turecké lize přispěl brankou k vítězství 4:1 nad Eskisehirsporem a skóroval už podruhé v posledních čtyřech zápasech a celkově potřetí v sezoně.



"Bylo to strašně důležité vítězství a ten gól je třešnička na dortu,“ řekl na webu svého agenta Ondreje Chovance Borek, který v 31. minutě otevřel skóre zápasu. "Dostal jsem nadýchaný balon do vápna a stačilo ho líznout hlavou. Trefil jsem to na zadní tyč," dodal.

Vedení Konyaspor držel až do 70. minuty, kdy hosté vyrovnali. "V první půli jsme hráli super fotbal, měli jsme snad sedm gólovek. Jenže soupeř to ubránil a ve druhé půli zase zatlačil nás. Výsledek 4:1 vypadá jednoznačně, ale oni nás přehrávali a jen zázrakem jsme dostali jen jeden gól," přidal Borek.

Český hráč pak ale využil chyby obránce Eskisehirsporu a pomohl domácím vrátit jednobrankový náskok. "Jejich stoper začal machrovat na vápně, chtěl dělat kličku a já mu sebral míč. Dal jsem to z první na Gekase, jeho střelu ještě gólman vyrazil, ale Kilicaslan už dorazil míč do sítě. Tenhle gól byl klíčový," prohlásil.

V závěru Konyaspor přidal dvě další branky a po výhře nad šestým celkem tabulky se posunul na 14. příčku se sedmibodovým odstupem od sestupového pásma.

"Chtěli jsme se dostat na dvacet bodů po polovině soutěže, což se povedlo. Bude se nám dýchat daleko líp a věřím, že ještě půjdeme nahoru. Pod novým trenérem je daleko lepší atmosféra. Cítím jeho důvěru a jsem rád, že poslední dobou pravidelně hraju," uvedl Borek, kterého teď čeká krátká přestávka, po níž se turecká liga opět rozjede na konci ledna.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud