27. srpna 2014 • 09:25

Rebel Řepka radši zmizel v kabině. Jeho kouč napadl sudího Chovance

Autor: René Machálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzduchem létaly ostré nadávky. Trenér Hvozdnice Zbyněk Busta strčil po skončení duelu s Všenory (0:1) do asistenta sudího, který odmával ofsajd v poslední vteřině zápasu a kvůli tomu neplatil gól domácích. Kolem se seběhli i další hráči. Tedy až na jednoho, známý bouřlivák Tomáš Řepka, hrající za SK Hvozdnice, odkráčel do kabiny. Takovouhle divočinou skončil duel středočeské I. A třídy. Dá se čekat, že trenér Busta i jeho klub vyfasují pořádný flastr.



„Občas člověk bouchne, a to se mi stalo právě tady. Jsem z toho špatný ještě teď. Vím, že přijde trest a já ho přijmu s pokorou,“ reagoval trenér SK Hvozdnice Busta.

Pořád si ale stojí za tím, že gól na 1:1 měl platit a asistent sudího s fotbalovým jménem Chovanec jeho klub poškodil. „Byl to jasně remízový zápas a nám se stala obrovská křivda. Proto přišel výbuch vzteku. Jsem emotivní a nezvládl jsem sám sebe,“ konstatoval Busta. Jeho tým prohrál všechna utkání v sezoně a je na posledním místě tabulky.

Busta se domnívá, že před odmávaným ofsajdem zastavil míč na cestě do sítě obránce soupeře rukou, měla se tedy pískat penalta. Až poté došlo k postavení mimo hru. „Ruka byla jasná, viděli ji všichni. I ten hráč se později přiznal,“ vysvětluje už klidným hlasem Busta.

„Všechno beru na sebe, nervy při utkání pracují a rozhodčí to tady nezvládal od začátku. Ale chyby dělal na obě strany. Nevěřím, že by Všenory vyvíjely tímhle směrem nějakou aktivitu,“ nezlobí se kouč na soupeře, nýbrž na trojici arbitrů.

Tomáš Řepka dirigoval obranu Hvozdnice
Tomáš Řepka dirigoval obranu Hvozdnice

Padaly nehezké výrazy

Už na jaře právě sudí Chovanec odvolal v roli hlavního v jednom ze zápasů penaltu ve prospěch Hvozdnice. To mu domácí nemohou zapomenout…

„Na konci už jsem vybuchl. Padaly nehezké výrazy a do sudího jsem strčil. Žádná facka ale nepadla. Rozhodčí jen zavrávoral, zastavilo ho pletivo za zády, opřel se o něj. Tím to celé skončilo,“ popisoval incident.

Oddechl si alespoň v tom, že podobně nereagoval stoper jeho týmu Tomáš Řepka, který umí být na place pořádný rapl. Tady ale na rozdíl od dalších hráčů odkráčel do šatny. „Dokázal to v sobě potlačit,“ oddechl si.

To, že Řepka u incidentu nebyl, potvrzuje i zástupce Všenor. „Během chvíle tam byli všichni, tedy až na Řepku, který odešel,“ hlásil sekretář vítězného týmu Stanislav Drážný. Ten částečně potvrzuje verzi domácího kouče. „Trenér Busta to neunesl. Držel sudího pod krkem a strčil do něj, povalil ho na plot. Padaly tam i nadávky, ale úplné podrobnosti nevím, byl jsem u naší střídačky, tedy docela daleko,“ dodal.

O utkání se pochopitelně diskutuje i na internetu. „Pan Busta napadl dvakrát rozhodčího, kdyby tam pak neběželi pořadatelé, tak ho normálně zbije. Tohle byla velká ostuda. Gól jsem viděl z dálky, zdál se mi asi regulérní, když stáli všichni hráči na brankové čáře,“ domnívá se jeden z fanoušků. Zároveň zdůrazňuje, že se na zápas se přijel podívat jen kvůli Tomáši Řepkovi, tudíž nefandí ani jednomu z týmů.

Po utkání každopádně rozhodčí s delegátem vše sepsali a vše se bude vyhodnocovat. „Byli v té kabině snad hodinu,“ prozradil zástupce Všenor. Případem se po doručení příslušných dokumentů bude zabývat disciplinární komise a následně budou vyneseny tresty. „Předjímat, jaké budou, teď nelze. Záleží, co přesně bude od rozhodčího v zápisu a také ve zprávě delegáta,“ poznamenal Jan Hořejší, šéf Řídící komise soutěží v Česku.

V dnešní příloze deníku Sport Český fotbal dále najdete

Rozhovor se šampionem ve squashi Janem Koukalem, který hraje v C týmu Dobříše

Hvězdu 6. kola Juniorské ligy

Kam přestoupila někdejší hvězda Baníku Ostrava Martin Lukeš?

Soutěže deníku Sport o nejlepšího střelce a nejofenzivnější tým

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud