13. března 2012 • 15:52

Bratři Doškové mají fitness centrum a hecují se, kdo vydělal víc

Autor: Radim Trusina
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Proslavili se jako dvě nerozlučná fotbalová dvojčata, dnes je ale místo na hřišti potkáte častěji v posilovně. Ale ne proto, aby cvičili. Lukáš a Tomáš Doškové, známí hlavně z působení ve Slavii, si minulý rok otevřeli fitness centrum Favorit v Rokycanech, na místě bývalé továrny na kola stejného jména.



„I proto jsem se chtěl vrátit, abych s fitkem pomohl,“ říká Tomáš Došek, který následoval bratra do divizní Kolovče z druholigového Brna.

Chybělo mu jen 12 branek k tomu, aby vstoupil do elitní společnosti Klubu ligových kanonýrů, která sdružuje střelce, kteří dali v evropských ligách 100 a více gólů.

Tomáš Došek ale po konci v druholigovém Brně už žádné další profesionální angažmá nehledal. Měl hned jasno, že půjde za dvojčetem Lukášem do divize. „O ničem jiném jsem nepřemýšlel,“ potvrzuje Tomáš Došek.

Po téměř osmi letech, kdy spolu hráli ve Slavii, se zase potkali v jednom týmu. Když má celek z Plzeňského kraje trénink, vyrazí o pět minut starší Lukáš z Prahy, kde bydlí, do Rokycan, kde nabírá bratra Tomáše, který se v posilovně stará o běžný provoz. Je v ní denně, bydlí nedaleko.

„Někdo se tady o to musí starat, ne? Jsme tři spolumajitelé, ale já jediný jsem do fitka nechodil, když jsem hrál v Brně. Kluci dělali mojí práci za mě, teď jim to vracím,“ usmívá se Tomáš Došek.

„Ono se to nezdá, ale je tady pěkný fofr, je tady spinning, trampolíny, posilovna, odpoledne se sem nahrne spousta lidí, je toho dost,“ vypráví za barem, kde připravuje lidem pití.

Doškové nemají žádný personál, o svůj podnik se starají sami s dalším spolumajitelem. „Když tady jsem, jdu si radši zacvičit, zaběhat, nebaví mě jen sedět,“ říká Lukáš Došek. „Ale jinak je tady pěknej výhled,“ mrkne na dívčí osazenstvo.

V Rokycanech mají slušnou klientelu, která by možná přibyla, kdyby se po okolí víc rozkřiklo, že majiteli jsou právě bratři Doškové. „Po nás jsme ale fitko pojmenovávat nechtěli, to by taky mohly do rána být rozmlácený okna,“ směje se Tomáš.

Lukáš a Tomáš Doškové se vrhli na podnikání
Video se připravuje ...

„Lidi to mají spojené s továrnou na kola, proto jsme nechali Favorit. Několik lidí si ještě nevšimlo, že jsme dva, tak by jim nějaká posilovna u bratří Došků vrtala hlavou víc než celý Favorit,“ doplňuje Lukáš.

Je vidět, že je podnikání baví. „Musí,“ ušklíbne se Tomáš svým typickým způsobem. „Ale chtěl bych si udělat kurz na fitness trenéra, vést tady lidi, to by mě bavilo hodně.“

Mimo to ale pořád hrají fotbal. Jejich Koloveč remizovala v prvním jarním kole divize A na hřišti Slavie B 3:3, přitom vedla už o tři góly, když Tomáš jeden gól dal a na jeden přihrál.

Zklamaný Došek na lavičceFoto Lubomír Stehlík
„Registračku jsem mu dělal až v týdnu před zápasem, bydlím v Praze a nikomu z Kolovče se nechce na Strahov, takže jsem byl za funkcionáře,“ prozrazuje Lukáš.

„Ale tahle kariéra mě neláká. Minule mě tam nějaká paní seřvala, že to mám špatně vyplněné.“

Na divizi jsou oba ve 33 letech pořád nadstandardní hráči. Ale čekalo se, že budou mít zářnější kariéru. Tomáš se ze Slavie dostal „jen“ do Rapidu Vídeň, Lukáš zase do německého Siegenu. Přitom byli oba velcí talenti. Kdo byl větší?

„Brácha, vždyť byl talent roku,“ připomíná Lukáš na videu Tomášův úspěch z roku 1998. Rok po něm tuhle anketu vyhrál Tomáš Rosický...

„No jo, to je pravda, dostal jsem ten pohár,“ říká svým typickým „nemluvným“ způsobem Tomáš. „Ale brácha zase vydělal víc peněz.“

„Vydělali jsme stejně, ale ty jsi všechno rozházel,“ přiletí mu ihned odpověď.

Velký rozhovor s bratry Doškovými čtěte ve středečním vydání deníku Sport v příloze Český fotbal

Video: Bratři Doškové mají fitness centrum a hecují se, kdo vydělal víc
Video: Bratři Doškové mají fitness centrum a hecují se, kdo vydělal víc

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud