1. března 2016 • 11:10

Fenin trénuje v Ústí, které myslí na postup. Přijde Jarošík?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Martin Fenin (28) se vrátil do Česka, momentálně se připravuje s týmem Ústí nad Labem. Ovšem jestli začne hrát i ostré zápasy ve druhé lize, to je zatím ve hvězdách. Smluvně je stále vázaný v německém Chemnitzu, kde se nejprve musí dohodnout na rozvázání kontraktu. „Pokud se ale nabídne možnost Martina angažovat, tak o jeho příchodu samozřejmě jednat budeme,“ připustil pro iSport.cz výkonný ředitel klubu Petr Heidenreich. Stejně tak by se nebránil ani návratu ústeckého rodáka Jiřího Jarošíka (38), který je bez angažmá.



„Zatím si to nepřekládejte tak, že Ústí dělá Fenina. V tomto bodě rozhodně nejsme. Nejprve by se musely dořešit všechny záležitosti, abychom o tom mohli uvažovat. Ale je to výborný fotbalista, nadstandardní hráč pro druhou ligu,“ řekl Heidenreich s tím, že Ústí umožnilo bývalému reprezentantovi s týmem zatím jen trénovat.

„Směrem k mančaftu pro FNL, která začíná v pátek, to zatím není téma. Martin je pod kontraktem v Chemnitzu, kde si řeší nějaké věci. Ale protože tam nemohl trénovat, tak jsem mu tuto možnost nabídl. Znám se s ním dlouhodobě, byl jsem u jeho začátků. V kontaktu jsme v podstatě pořád a v průběhu zimy jsme se potkali osobně a domluvili se,“ prozradil ústecký ředitel.

Martin Fenin v dresu TeplicFoto Archív Sportu

Že by se severočeský celek pokusil s Chemnitzem vyjednat přestup, to se momentálně jeví nereálně.

Fenin přijde pouze na volný přestup, kterému však musí předcházet dohoda s německým klubem o ukončení smlouvy. Je to jediná cesta. Částečně z tohoto důvodu padl i jeho přesun do Polska, kde ho testovala druholigová Zawisza Bydgoszcz.

Dlouhodobým snem představitelů Ústí je také návrat Jiřího Jarošíka, s nímž tuto možnost prodiskutoval Heidenreich už na podzim.

„Lákali jsme ho. Tehdy ale řešil rodinné problémy a řekl, že na to není psychicky připravený. Domluvili jsme se, že jako hráč, který z Ústí pochází, by se mohl vrátit kdykoliv. Hráčsky nebo manažersky. Díky svým zkušenostem má našemu klubu co nabídnout,“ uvědomuje si představitel klubu.

Jiří JarošíkFoto Pavel Mazáč (Sport)

Stejně jako Feninovi bylo i Jarošíkovi na podzim umožněno v Ústí trénovat, což si v klubu nesmírně pochvalovali.

„Pro kluky to byla obrovská vzpruha, protože viděli hráče, který v životě něco dokázal. Jak se připravuje, jak se udržuje v kondici. A Martin je stejný případ,“ dodal Heidenreich.

Mít v kádru exreprezentanta či někdejšího hráče Chelsea, to by pro Ústí nad Labem bylo terno. Zvláště, pokud chce na jaře myslet na postup do nejvyšší soutěže.

„Chceme se v postupových vodách udržet co nejdéle. Je to naše odpovědnost vůči fanouškovské rodině, městu a partnerům. Uvidíme, jak dlouho to vydržíme. Postup by byl velkým sportovním úspěchem,“ uzavřel Heidenreich. Ústí zahájí jaro tento pátek těžkým duelem ve Znojmě.

Martin Fenin v dresu Teplic
Martin Fenin v dresu Teplic

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud