18. září 2017 • 12:11

Opava ukončila jednání s čínským zájemcem. Klub je dál na prodej, řekl primátor

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opavská radnice ukončila jednání s čínským zájemcem o druholigový fotbalový klub. Podle primátora Radima Křupaly (ČSSD) zájem investora v poslední době opadl. Klub údajně za 170 milionů korun měla koupit švýcarská společnost TICC, za kterou stojí čínské investice. Opozice dnes celou neuskutečněnou transakci označila za falešnou hru. Město dál část svého podílu v klubu nabízí k prodeji.



Zájemci o odkup majoritního podílu v druholigovém klubu Slezský FC Opava se měli hlásit do 31. května. Do soutěže se přihlásila pouze švýcarská firma TICC, za kterou stojí čínské investice. Ta splnila všechny podmínky až na jednu: neodeslala městu kauci deset milionů korun. Komise, která měla soutěž na starosti, pak radě doporučila, aby soutěž zrušila a se zájemcem jednala přímo.

Město za odkup akcií požadovalo nejméně 50 milionů korun. Pak chtělo garanci 20 milionů korun na první sezonu. Firma navíc přišla s nabídkou daru pro město ve výši 100 milionů korun. Podle Křupaly dlouho nebyly o záměrech investora pochybnosti. Městu se ale nedařilo získat od budoucího partnera další informace. Jejich doplnění žádali i zastupitelé.

Dnes primátor oznámil, že jednání považuje za ukončené. "Zájem vychladl. Nepředpokládáme, že by se jednalo dál. Prodej jsme ukončili. Pokud přijde jiná relevantní nabídka, budeme požadovat fakta a už ne hypotézy," uvedl. V tuto chvíli neví, že by na trhu byl zájemce. "Nabídku ale může podat kdokoliv. V rámci fotbalového světa se ví, že klub je na prodej," doplnil Křupala.

Opozice se dnes snažila dostat tento bod do programu zastupitelstva a získat od vedení města informace k případnému prodeji. Koalice to ale nepřipustila, a tak zasedání ztroskotalo na tom, že si zvolení zástupci neodsouhlasili program. "Pro mě to je nepředstavitelná šaškárna. Co se týče investora, to byla od začátku falešná hra. Vyvrcholila dnes jednáním zastupitelstva, které se nekoná, protože se o tom nikdo nechce bavit," řekl po jednání opoziční zastupitel Marek Veselý (ODS).

Opavskému klubu letos těsně unikl postup do první ligy, skončil třetí o bod za Baníkem Ostrava. V poháru se dostal až do finále, v němž prohrál se Zlínem. V současnosti opavský celek tabulku druhé ligy po osmi kolech vede.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud