12. července 2013 • 19:41

Plzeň dotahovala marně, milion za výhru v Superpoháru bere Jablonec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtý ročník českého Superpoháru dopadl lépe pro hosty. Jablonec porazil ve Štruncových sadech Plzeň 3:2 a získává prémii milion korun. Západočeši si na účet připíší poloviční částku. 



Český fotbalový Superpohár podruhé za sebou vyhrál vítěz Poháru. Každý ze čtyř ročníků také vyhrál jiný tým, přičemž Plzeň při třetí účasti už podruhé odešla poražena.

Západočeši vedli po gólu Tomáše Wágnera, ale Vít Beneš s Michalem Hubníkem a Janem Kopicem ve druhé půli skóre otočili. Wágner už znovu jen snížil. Trenér Jablonce Roman Skuhravý od svého květnového nástupu do funkce získal s týmem už druhou trofej. Severočeši mají v součtu s dvěma triumfy v domácím poháru třetí trofej ve své historii.

Plzeň šetřila hned několik opor včetně kapitána Pavla Horvátha na úterní duel 2. předkola Ligy mistrů se Sarajevem. V sestavě se tak objevili i čtyři hráči, kteří na jaře hráli za jiné kluby. A právě tři z nich připravili úvodní gól zápasu.

Plzeňský útočník Tomáš Wágner v souboji s Rossim
Plzeňský útočník Tomáš Wágner v souboji s Rossim

Po brejku Petržela uvolnil na levém křídle Hořavu, který stihl zdánlivě ztracený míč ještě na hřišti a jeho střílený centr tečoval těsně před brankářem Špitem útočník Wágner.

Jablonec, který nastoupil v nejsilnější sestavě, však postupně začal mít na hřišti převahu. Do šancí se dostával zejména Piták, ale při úniku od půlky hřiště se nechal předběhnout a ze šance nic nebylo, o chvíli později pak pálil jen do tyče.

Po změně stran zas nevyužil velmi dobrou pozici střídající Kopic, z následného rohu už ale Jablonec srovnal. Brankář Pavlík se přes chumel hráčů neprodral k míči a Beneš poslal hlavou míč do sítě.

O chvíli později pak Jablonec udeřil podruhé. Vaněk vrátil míč pod sebe a Hubník tvrdou střelou pod břevno rozhodl.

Plzeň si ještě vytvořila tlak, ale na vyrovnání nedosáhla. Wágner sice dal v poslední minutě gól, který sudí nejprve uznal, ale po výrazných protestech jabloneckých hráčů gól správně neuznal, protože akci předcházel ofsajd Rajtorala, který v době přihrávky vybíhal zpoza branky. V závěru pak završil jablonecké vítězství Kopic. Na výhře Severočechů nic nezměnila ani druhá trefa Wágnera v utkání.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud