7. srpna 2014 • 19:49

Zázrak se nekonal. Liberec po prohře 2:3 s Astrou v Evropě končí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovanu Liberec sice v utkání 3. předkola Evropské ligy proti Astře dělali, co mohli, přesto nakonec odešli poražení. Ačkoliv byl od začátku zápasu severočeský tým aktivnější, do vedení šli Rumuni. Liberec ale dokázal ještě v prvním poločase výsledek otočit. Jenže to bylo ze strany českého celku vše. I přes velký tlak další branky nepřidal, v závěru navíc Astra dokázala dvěma góly zvrátit vedení na svou stranu a vyhrála 3:2. Liberecký Slovan tak v evropských pohárech končí.



Zápas Slovan Liberec - Astra jsme sledovali ONLINE

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 8. • 18:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
2:3
ONLINE
7. srpna
18:00
AFC Astra Giurgiu
AFC Astra Giurgiu
Góly

Domácí: 45. Šural, 45+4. Obročník

Hosté: 37. Enache, 83. Rus, 89. Bukari

Sestavy

Domácí: Hroššo – Mudra, Rajnoch, Pimpara, Fleišman "C" – Sackey – Obročník (65. Delarge), Šural, Frýdek (73. Luckassen), Ďubek – Hamuľak (53. Hadaščok).

Hosté: Lung – Pliatsikas, Gaman, Oros, Júnior Morais – Yahaya, Laban (37. Seto) – Enache (74. Rus), Budescu "C", William Amorim – Fatai (78. Bukari).

Karty

Domácí: Luckassen, Šural

Hosté: Morais

Rozhodčí

Kuchin – Belskiy, Khodin (všichni Kazachstán)

Stadion

U Nisy, Liberec

Návštěva

2 500 diváků

Liberecký kouč Slovák udělal oproti prvnímu duelu v Rumunsku čtyři změny v základní sestavě. Dvě byly vynucené, protože kvůli zranění nemohli hrát Pavelka a Karišik, na pravém kraji obrany pak dostal přednost Mudra a poprvé po zranění nastoupil od začátku Frýdek.

Slovan potřeboval co nejrychleji vstřelit gól, a tak začal aktivně. Nešla mu ale finální fáze a Astra se v úvodu v klidu bránila. Dokonce měla první šanci, když se po kolmici dostal až před Hrošša Budescu, ale Rajnoch stačil střelu zblokovat. Domácí zahrozili až ve 26. minutě, kdy z rohu vápna napřáhl Frýdek a gólman Lung s problémy vyrazil střelu na roh.

V 37. minutě se Liberci postup ještě víc vzdálil. Rajnoch po jednom ze soubojů zůstal ležet u středového kruhu, sudí ale nechal hru pokračovat a Astra díky tomu mohla postupovat do otevřené obrany. Střelec hattricku z úvodního duelu Fatai posunul míč doleva na volného Enacheho a ten křížnou střelou nedal Hroššovi šanci.

Obránce Liberce Jan Rajnoch brání těsně svého soupeře
Obránce Liberce Jan Rajnoch brání těsně svého soupeře

Liberec ale ještě do přestávky průběh zdramatizoval. Ve 45. minutě se po Ďubkově přímém kopu hlavou prosadil Šural a v závěru tříminutového nastavení otočil skóre povedenou střelu z voleje Obročník. Slovenský záložník se dočkal premiérové soutěžní branky v dresu Slovanu.

Liberec potřeboval k postupu vstřelit ještě tři branky a celou druhou půli měl výrazný tlak, ještě víc zdramatizovat dvojzápas už ale nedokázal. Rajnochovu hlavičku po rohu totiž v 62. minutě vyškrábl Lung a další nadějné závary hosté se štěstím přežili.

Naopak Astra využívala otevřené obrany k největší zbrani - brejkům. Fatai ještě svůj únik trestuhodně zahodil, ale v 83. minutě už střídající Rus po pěkné akci nezaváhal a srovnal. Liberecká hra se v závěru rozpadla a po jednom z několika brejků rozebral domácí obranu Bukari. Prohru už neodvrátil Hadaščok, který trefil tyč.

Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Slovan Liberec - Astra Giurgiu 2:3 (2:1)

Branky: 45. Šural, 45.+3 Obročník - 37. Enache, 83. Rus, 89. Bukari. Rozhodčí: Kučin - Bělskij, Chodin (všichni Kaz.). ŽK: Luckassen, Šural - Morais. Diváci: 2500. První zápas: 0:3.

Sestavy:

Liberec: Hroššo - Mudra, Rajnoch, Pimpara, Fleišman - Obročník (65. Delarge ), Sackey - Šural, Ďubek, Frýdek (73. Luckassen) - Hamulák (53. Hadaščok). Trenér: Slovák.

Giurgiu: Lung - Pliatsikas, Gaman, Oros, Morais - Yahaya, Laban (37. Seto) - Enache (74. Rus), Budescu, William - Fatai (78. Bukari). Trenér: Isaila.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud