26. listopadu 2014 • 19:35

Největší hrozba Sparty? Hlavně Lafata, říká kouč Neapole Benítez

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Spartu má trenér Rafael Benítez dobré vzpomínky, v předminulé sezoně ji s Chelsea vyřadil v prvním kole play off Evropské ligy. Teď se španělský kouč do Prahy vrátil na lavičce Neapole a přijel si pro postup ze základní skupiny.



"Jsem rád, že jsem zase tady, mám na Prahu příjemné vzpomínky," řekl Benítez na dnešní tiskové konferenci. "Možná budeme mít problémy se zimou, ale tady v tom krásném městě a na půdě silného týmu s bohatou historii se cítím opravdu dobře," dodal s úsměvem.

Benítez před zápasem: Sparta hraje na Lafatu
Video se připravuje ...

Před dvěma lety Benítez s Chelsea na Letné vyhrál 1:0 a také teď doufá ve vítězství, které by Neapoli zajistilo postup z prvního místa skupiny. "Jsme si vědomi své síly, přijeli jsme si jednoznačně pro postup," sebevědomě prohlásil čtyřiapadesátiletý trenér.

Za největší zbraň Sparty považuje Davida Lafatu . "O jeho síle moc dobře víme. Celý tým na něj pracuje, on z toho těží a hlavně díky němu je Sparta doma velmi silná," řekl Benítez na adresu útočníka, který se s pěti góly dělí o vedení v tabulce střelců Evropské ligy.

Sparta chce navázat na domácí úspěchy
Video se připravuje ...

Neapol v Praze chce také odčinit nedělní zaváhání z italské ligy, kde ztratila dobře rozehrané utkání s Cagliari (3:3). "Byla tam ztráta koncentrace a pokles intenzity v bránění. Na tom musíme hodně zapracovat a také nesmíme soupeře podcenit," prohlásil bývalý kouč Liverpoolu.

Právě v anglickém klubu vedl Benítez mimo jiné i Vladimíra Šmicera a díky jeho brance vyhrál v roce 2005 s Liverpoolem Ligu mistrů. "Jsem tady hlavně kvůli zápasu, ale uvidíme, jestli zbude čas se s ním potkat," uvedl Benítez. "Zatím jsem ho nekontaktoval, ale byla radost s ním pracovat. Byl pracovitý, profesionál, prostě správný chlap," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud