26. listopadu 2014 • 18:30

Lavička před Neapolí Zemana nevyužil: Bohužel na něj nemám číslo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Sparty Vítězslav Lavička věří, že jeho tým v zápase Evropské ligy proti Neapoli ukáže, jak moc se od posledního vzájemného zápasu zlepšil. Je si ovšem moc dobře vědom toho, že snadný zápas sparťany nečeká. „Higuaín, Zapata, křídelní hráči, Hamšík z pozice podhrotu - to je velká ofenzivní síla,“ vypočítává.



Lavička přiznal, že se kvůli zápasu s Neapolí nespojil s uznávaným českým trenérem Zdeňkem Zemanem, jenž v italské lize působí. „Bohužel nemám na Zemana telefonní číslo, ale jejich víkendový zápas proti Cagliari jsme sledovali a brali studijní materiály,“ tvrdil.

Zeman přesto na dálku Spartě trochu pomohl. Po zmiňovaném vzájemném zápase, ve kterém Cagliari uhrálo na hřišti Neapole divokou remízu 3:3, hru soupeře krátce zhodnotil. „Neapol má skvělý tým, ale chybí ji režisér hry,“ uvedl zkušený kouč.

Sparta chce navázat na domácí úspěchy
Video se připravuje ...

Možná i toho bude chtít Sparta využít a soupeře překvapit. „Kvalitu, zejména tu ofenzivní, respektujeme. Věřím, že naši hráči předvedou výkon na hranici možností a že budeme Neapoli minimálně vyrovnaným soupeřem. Odhodlaní z kabiny cítím,“ pochvaluje si Lavička.

„V posledním vzájemném zápase jsme byli pořaženi, ale ušli jsme kus cesty. V zápasech Evropské ligy i v Synot lize. Věřím, že to ukážeme i zítra,“ dodává optimisticky lodivod Sparty.

Kouč Neapole Benítez před zápasem: Sparta hraje na Lafatu
Video se připravuje ...

Očima Marka Matějovského

Uvědomujeme si dobře, o co hrajeme. Pro postup do jarní fáze Evropské ligy chceme udělat maximum. Víme, jakou má soupeř sílu. Především v ofenzivě, tu bychom si rádi ohlídali a byli sami nebezpeční. Hráči soupeře – to jsou velká jména světového fotbalu. Ale Neapol disponuje celkově skvělým mančaftem. Číhá na nás nebezpečí z více míst. To jsme zjistili nejen z taktické přípravy, které jsme věnovali dost času a věříme, že nám napomůže k tomu, abychom byli úspěšní. Jednoznačně bychom chtěli postoupit už dnes, oslavit to. S takovým cílem půjdeme do zápasu. 

Žádné nové zranění či změny pražský klub nehlásí. „Situace je podobná jako o víkendu. Kádr by se neměl příliš lišit od sobotního zápasu s Českými Budějovicemi,“ potvrdil Lavička.

Ten také doufá, že jeho týmu pomůže Slovan Bratislava, jenž nastoupí proti Bernu. „Bylo by to skvělé, kdyby se okolnosti večera sešly tak, že bychom uhráli postupový výsledek. Ale hlavně musíme nejprve ukázat herní maximum a být úspěšní. Zápas s Neapolí máme ve svých rukou, duel v Bratislave už ne,“ upozorňuje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud