27. listopadu 2015 • 14:44

Okradl sudí Liberec v Braze o gól? Neshodnou se ani experti

Autor: šq, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace, na které se pořádně neshodnou ani odborníci. Přesně taková nastala v duelu Evropské ligy mezi Bragou a Libercem (2:1). Hostujícímu Slovanu totiž sudí neuznali gól kvůli spornému ofsajdu. „Při posouzení tohoto pravidla rozhoduje to, zda bránící hráč hrál vědomě nebo nevědomě. V prvním případě by o ofsajd nešlo, v tom druhém ano,“ vysvětluje předseda pravidlové komise Jiří Kureš. O jaký případ šlo v Braze?



Liberec vstřelil gól na 2:1, ale rozhodčí ho kvůli ofsajdu neuznali. A to přesto, že míč šel ke Kerbrovi, který byl v ofsajdovém postavení, od hráče Bragy. Jenže sudí rozhodli, že domácí fotbalista hrál nevědomě.

„Podle výkladu pravidel platí, že pokud je hráč ve statické poloze a míč se od něj odrazí nebo pokud hraje instinktivně, je to nevědomé hraní. Pokud se pohybuje proti míči, hraje vědomě,“ přibližuje Kureš.

Jenže konkrétně u libereckého případu je těžké určit, o jakou z těchto dvou situací šlo. „Podle mého se v tomto případě neshodnou ani odborníci. Je to vyloženě situace mezi oběma výklady,“ říká pravidlový expert.

„Můj názor je ten, že šlo o odraz, tedy nevědomé hraní, protože bránící Vukčevič stál velice blízko. Takový je rozhodně ten první dojem, na který sudí asi dali, i když uznávám, že při zpomaleném záběru se zdá, že tam hráč strká nohu, aby míč zablokoval.“ dodává Kureš.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud