14. července 2017 • 13:20

Los Evropské ligy: Spartě hrozí CZ Bělehrad, Boleslavi daleký výlet

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty mohou ve 3. předkole Evropské ligy narazit na zvučného soupeře. Dnešní los určil, že se postaví proti úspěšnějšímu z dvojice, kterou tvoří slavný srbský klub Crvena Zvezda Bělehrad a kazašský Irtyš Pavlodar. Jejich první vzájemný zápas skončil na hřišti Irtyše remízou 1:1. Mladá Boleslav v případě postupu přes Shamrock Rovers, který včera na jeho půdě porazila 3:2, může čekat daleké cestování. Narazí na lepšího ze souboje mezi Kajrat Almaty (Kazachstán) a Skëderbeu (Albánie), jejich první zápas skončil 1:1.



Zápasy třetího předkola jsou na programu 27. července a 3. srpna. Sparta začne venku, naopak Mladá Boleslav, která úvodní utkání se Shamrockem vyhrála v Irsku 3:2, začne doma.

Crvena Zvezda už je sice dlouho jen stínem týmu, který v roce 1991 vyhrál Pohár mistrů evropských zemí, proti Pavlodaru je však favoritem. Irtyš totiž v Evropě startuje teprve popáté a ještě nikdy nepřešel přes druhé předkolo. Ze srbského celku do Sparty v červenci přišel záložník Srdjan Plavšič.

Na východ pojede v případě postupu přes Shamrock také Mladá Boleslav. Skënderbeu, které v sezoně 2011/12 vedl současný kouč Slovácka Stanislav Levý, bylo v minulém ročníku vyřazeno z pohárů kvůli podezření z ovlivňování zápasů. Předtím však dokázalo postoupit do základní skupiny Evropské ligy, kde porazilo Sporting Lisabon.

Kajrat je od roku 2014 pravidelným účastníkem pohárů, ale jen jednou dokázal přejít přes druhé předkolo. V ročníku 2015/16 vyřadil Aberdeen a postoupil do play off Evropské ligy, kde těsně vypadl s Bordeaux.

Los 3. předkola fotbalové Evropské ligy (první zápasy 27. července, odvety 3. srpna):

Irtyš Pavlodar/CZ Bělehrad - Sparta Praha, Shamrock Rovers/Mladá Boleslav - Kajrat Almaty/Skënderbeu (Alb.), PSV Eindhoven - Osijek/Lucern, Norrköping/Trakai (Lit.) - Škendija Tetovo/HJK Helsinky, Krasnodar - Slovan Bratislava/Lyngby, Sturm Štýrský Hradec/Mladost Podgorica - Fenerbahce, Panathinaikos - Gabala (Ázerb.)/Bialystok, Austria Vídeň - Niederkorn/AEL Limassol, Dinamo Záhřeb - Vaduz/Odds BK, Dinamo Bukurešť - Bilbao, Olimpik Doněck - PAOK Soluň, Gdyně - Ferencváros/Midtjylland, Östersunds FK/Galatasaray - Inter Baku/Fola Esch (Luc.), Bordeaux - Nömme Kalju/Videoton, Maccabi Tel Aviv/Reykjavík - Panionios Atény/Gorica (Slovin.), Valletta/Utrecht - Haugesund/Lech Poznaň, Craiova - AC Milán, Bröndby/Vaasa - Hajduk Split/Levski Sofia, Gent - Altach/Dinamo Brest, Astra Giurgiu/FK Zirä (Ázerb.) - Olexandrija, Everton - Ružomberok/Brann, Aberdeen/Široki Brijeg - Apollon Limassol/Zaria Balti (Mold.), Beitar Jeruzalém/Botev Plovdiv - Marítimo, Zenit Petrohrad - Trenčín/Bnei Yehuda Tel Aviv, Marseille - Ostende, Freiburg - Valur Reykjavík/Domžale, Cork City /AEK Larnaka - Rabotnički Skopje/Dinamo Minsk, Željezničar Sarajevo/AIK Stockholm - Braga, Liepaja (Lot.)/Suduva Marijampole (Lit.) - Sion.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud