26. května 2013 • 00:07

Neuer: Když Dortmund vyrovnal, byl jsem posr**nej. Ale máme to!

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | FINÁLE LIGY MISTRŮ | Všichni slavili, hodně fanoušků plakalo. Štěstím. Potřetí v posledních čtyřech letech to vyšlo: Bayern Mnichov vyhrál Ligu mistrů. "Je to úžasný pocit. Ani to nejde popsat," hledal slova Arjen Robben, hrdina sobotního večera.



Když rozjásaný Arjen Robben přiběhl mezi novináře, musel se nejprve důkladně vydýchat. "Jsem úplně hotový," netajil. "Mám křeče v pravé i levé noze. Ale naštěstí jsem nestřídal, což se vyplatilo!"

Byl to právě on, kdo finále rozhodl. Minutu před koncem se prodral do vápna Dortmundu a spustil oslavy Bayernu. "Tahle výhra pro mě znamená hrozně moc. Vlastně tomu stále nemohu uvěřit a všechny ty emoce jsou neuvěřitelné," řekl Robben.

Ve velkých finálových zápasech ho dlouhou dobu provázela smůla, zlomil ji až dnes. "Hodně lidí mi říkalo, že dám dnes gól. Několik šancí jsem neproměnil, ale nakonec jsem dostal ještě jednu možnost, při které jsem zachoval klid," doplnil nizozemský záložník.

Štastný jako blecha byl i brankář Manuel Neuer. Ale přiznal, že měl v utkání jednu slabou chvilku. To když Dortmund vyrovnal z pokutového kopu. "Musím se přiznat, že jsem byl z toho pos**nej. Pamatujete, jak dopadlo loňské finále? Nechtěl jsem to prožít znovu," vysvětlil.

Fotbalisté Bayernu se dočkali vítězství v Lize mistrů. Ve finále vyhráli ve Wembley nad Dortmundem 2:1
Fotbalisté Bayernu se dočkali vítězství v Lize mistrů. Ve finále vyhráli ve Wembley nad Dortmundem 2:1

Fotbalisté BVB neskrývali zklamání. Pro svého soupeře ae měli slova uznání. "Jsme velmi hrdí, že jsme byli Bayernu zdatným soupeřem. Porážka je pro nás smutná, ale odehráli jsme skvělou sezonu Ligy mistrů a příští rok bychom to rádi zopakovali," uvedl brankář Dortmundu Roman Weidenfeller.

"Bayern si vítězství zasloužil," doplnil obránce Mats Hummels. "Zklamání v tuto chvíli je velké, zvlášť když jsme prohráli takřka náhodnou brankou z 89. minuty. Je to neuvěřitelně hořké, ale na konci jsme už byli trochu unavení a Bayern toho využil," litoval.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud