25. května 2013 • 23:35

VIDEO: Ze spalovače je hrdina! Robben rozhodl finále Ligy mistrů

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokázal to! Zbavil se nálepky finálového smolaře a trefil pro Bayern triumf v Lize mistrů. Z Arjena Robbena, na kterého ještě vloni vlastní fanoušci pískali, je hrdina. Na jeden gól přihrál, ten rozhodující sám vstřelil. Hvězda utkání.



Před sobotním večerem se říkalo, že spojení finále a Arjen Robben nejde dohromady. Jakoby bylo prokleté. Dvakrát hrál s Bayernem o trofej v Lize mistrů, dvakrát neuspěl. Stejně tak s nizozemskou reprezentací v souboji o zlato na mistrovství světa.

Proč? Robben se před posledním krůčkem vždycky zasekl. Nebyl to on. Třeba v loňské finálové bitvě proti Chelsea zazdil řadu nadějných příležitostí, v prodloužení dokonce neproměnil pokutový kop. Petr Čech tenkrát parádně zasáhl.

VIDEO | Tohle Robben ve finále spálil...

 

"Kopnul jsem to opravdu hrozně," sypal si popel na hlavu. Fanoušci Bayernu ho označili za hlavního viníka neúspěšné sezony 2011-2012. A vypískali jej při každém doteku s míčem během přípravného duelu Bayernu s Nizozemskem. Ve zvláštním zápasu oblékl dres "oranjes".

Ale tímto sobotním večerem se všechno mění, byť v prvním poločase to tak nevypadalo. To když se ocitl tváří v tvář brankáři Weidenfellerovi a dvakrát jej nechal vyniknout.

VIDEO | ...a tohle Robben ve finále proměnil

S poločasem ale prokletí zlomil. Hrál aktivně. Vracel se. Bránil. A začal být konečně platný i v ofenzivě. Nejprve se zaskvěl asistencí; na hranici ofsajdu převzal balon od Francka Ribéryho a z ostrého úhlu našel před brankou Maria Mandžukiče. Ten nezaváhal. A poslal Bayern do vedení.

Robben zářil i po vyrovnání Dortmundu z pokutového kopu. Jeho chvíle přišla minutu před koncem. Po patičce od Ribéryho se protlačil mezi obránce do šestnáctky Borussie a lehoučkou, zato chytrou (!) střelou do protipohybu gólmanovi vystřelil pro bavorského giganta cenný triumf.

Arjen Robben se stal mužem zápasu!

Arjen Robben nejprve dvě velké šance spálil, pak ale přihrál na gól a druhý sám vstřelil. Stal se hrdinou Bayernu.
Arjen Robben nejprve dvě velké šance spálil, pak ale přihrál na gól a druhý sám vstřelil. Stal se hrdinou Bayernu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud