18. září 2013 • 01:01

Kanonýr Džeko načal demolici Viktorie: Můj gól Plzeň zlomil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátil se do Česka. Kanonýr Edin Džeko válel před lety v Teplicích, nyní se ve službách Manchesteru City ukázal v Plzni, kde pomohl svému týmu k vítězství 3:0 nad Viktorií v Lize mistrů. "Bylo to důležité utkání a důležité vítězství," zhodnotil jednoznačnou výhru bosenský útočník.



V první půli dobývalo favorizované City plzeňskou branku marně. Sám Džeko mohl otevřít skóre, ale to mu znemožnil skvělý zákrok brankáře Kozáčika. Džekova chvíle však přece jen přišla, plzeňským fanouškům vzal naději na příznivý výsledek brzy po přestávce.

"V prvním poločase jsme neproměnili spoustu šancí, ale hrál se výborný fotbal, atraktivní," hodnotil úvodní dějství sedmadvacetiletý Džeko, který v roce 2007 po štaci v Teplicích zamířil do Wolfsburgu a následně do Manchesteru City.

Reakce po zápase Plzeň - Manchester City 0:3
Video se připravuje ...

"Plzeň ukázala svou kvalitu. Trenér nám říkal o poločase, že máme pořád hrát svůj fotbal, být organizovaní, koncentrovaní, a že gól přijde," prohlásil o první pětačtyřicetiminutovce, po které Viktoria ještě držela bezbrankový stav.

"Pak jsme ale měli výborný vstup do druhého poločasu, můj gól zlomil plzeňský odpor, pomohl nám a uklidnil nás," dodal bosenský kanonýr. Na úvodní branku zápasu nečekal po přestávce dlouho, skóre otevřel v 48. minutě a spustil tak smrtící desetiminutovku, kdy jeho příkladu následovali i Touré a Agüero.

Tři góly bez jediné odezvy tak znamenaly úspěšný vstup City do nové sezony evropských pohárů. To přitom nebývalo u manchesterského celku zvykem.

"Bylo to důležité utkání a důležité vítězství hlavně z toho důvodu, že jsme v minulých ročnících v Lize mistrů nebyli úspěšní," připomněl Džeko třetí místo ve skupině z předminulé sezony a absolutní krach z té loňské, kdy City bez jediné výhry skončilo ve skupině poslední.

Minimálně tomuto fiasku se tak City po jednoznačné výhře nad Plzní vyhne. I díky Džekově gólu.

Plzeňští smutně čekají na výkop po inkasovaném gólu
Plzeňští smutně čekají na výkop po inkasovaném gólu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud