26. července 2016 • 04:59

Jak nastoupí k boji o LM? Sparta s Čermákem, Plzeň řeší útok

Autor: dvo, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již dnes zahajují fotbalisté Sparty a Plzně velký boj, na jehož konci by v ideálním případě měla být vysněná účast v Lize mistrů. Pražský klub si to od 20:00 rozdá s rumunskou Steauou Bukurešť, český mistr vyzve od 20:15 ázerbájdžánský Karabach. S čím dva čeští zástupci na soupeře půjdou? Podívejte se na pravděpodobné sestavy Sparty i Plzně.



AC SPARTA PRAHA

BRANKÁŘ

Jak napověděly poslední přípravné duely, jedničkou, se kterou Sparta vstoupí do nové sezony, bude zkušený brankář David Bičík. Talentovaný Tomáš Koubek si bude muset počkat na svoji šanci. Bičík odchytal poslední dva přípravné duely s Kazaní i Fenerbahce. Především v generálce proti tureckému celku se činil, když předvedl dva skvělé zákroky, které zabránily gólu. Zároveň však předvedl i menší zaváhání při jednom z centrů do vápna.

OBRANA

Aktuálně největší deviza Letenských. Proti Fenerbahce fungovala jako neprostupná zeď. Trio Holek, Brabec a Kadlec si v systému 3-5-2 postupně sedá a proti tureckému soupeři se ukázalo ve velmi dobrém světle. Stopery chváli i trenér Ščasný. Zde není o čem debatovat.

Dočkal: Steaua si nás přála? To Krasnodar a Lazio taky
Video se připravuje ...

ZÁLOHA

V záložní řadě může dojít ke změnám. Jelikož se předpokládá, že Sparta proti Steaue vyrukuje v rozestavení 3-5-2, bude se skládat z dvou halvbeků a tří hráčů ve středu. Na pravém kraji by měl zůstat Ondřej Zahustel, který špatnou první půli proti Fenerbahce stihl napravit. Otazník však visí nad levým krajem, kde působí Costa. Toho v generálce zastínil ofenzivnější Tiémoko Konaté. O místo v sestavě si řekl také aktivní a tvořivý navrátilec z hostování Aleš Čermák, jenž by měl v sestavě nahradit Lukáše Marečka.

ÚTOK

Proti Fenerbahce začal Zdeněk Ščasný s duem Juliš, Fatai. Do druhého poločasu nastoupili Lafata se Šuralem. A byla to především ta druhá dvojice, která byla pro silného soupeře nebezpečnější. Jelikož však Šural musí dohnat tréninkové manko a Fatai proti Fenerbahce nepřesvědčil, dá se očekávat, že proti rumunskému soupeři nastoupí zkušený kapitán David Lafata po boku dravého Lukáše Juliše.

Pravděpodobná sestava Sparty: Bičík - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Dočkal, Frýdek, Čermák, Konaté - Lafata, Juliš

FC VIKTORIA PLZEŇ

BRANKÁŘ

Na tomto postu není co řešit. Matúš Kozáčik začne v plzeňské brance pátou sezonu, stále v pozici neotřesitelné jedničky. Patří k nejzkušenějším mužům v plzeňském kádru, ve slovenské reprezentaci se mu povedlo letní EURO. Stále patří ke klíčovým oporám českého mistra.

OBRÁNCI

Kapitán Roman Hubník, k němu David Limberský. Dva zkušení bardi jednoznačně patří do defenzivní čtyřky. Hubníka na stoperu doplní pravděpodobně Jan Baránek, stále se lepšící talent a možná budoucí reprezentant. Největší otazník zůstává na pravém obránci. V minulé sezoně si tam výtečně počínal mladý Aleš Matějů, na záda mu dýchají František Rajtoral a uzdravený Radim Řezník.

Kapitán Sparty David Lafata na tréninku
Kapitán Sparty David Lafata na tréninku

ZÁLOHA

Patrik Hrošovský a k němu Tomáš Hořava, to je jasný střed hřiště. Podhrotová pozice už roky patří Danielu Kolářovi, vlevo se v jednu z opor vyšvihl Jan Kovařík. Na pravé straně se rozhoduje mezi Janem Kopicem a Milanem Petrželou.

ÚTOK

Na místo jednoho „hroťáka“ je v Plzni největší přetlak. Pozici jedničky nejspíš udrží Michal Ďuriš, nejlepší západočeský kanonýr minulé sezony. V přípravě se ale velice dobře jevil Michael Krmenčík. Mladý, 23letý forvard nastřílel nejvíc branek v letní přípravě a důrazně si řekl o větší prostor. V létě se navíc vrátil zkušený Marek Bakoš, který Plzni vystřílel historicky první účast v Lize mistrů před pěti lety.

Pravděpodobná sestava Plzně: Kozáčik – Matějů, Baránek, Hubník, Limberský – Hrošovský, Hořava – Petržela, Kolář, Kovařík – Ďuriš

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud