26. července 2016 • 17:36

Hrozby pro Spartu s Plzní. TŘI největší hvězdy Steauy a Karabachu

Autor: jon, kah, kub
Vstoupit do diskuse
0
  • Na koho si musí dát Sparta a Plzeň ve 3. předkole Ligy mistrů velký pozor?Na koho si musí dát Sparta a Plzeň ve 3. předkole Ligy mistrů velký pozor?FOTO: Koláž iSport.cz

    Mistrovská Plzeň začne sezonu s novým koučem Romana Pivarníkem zostra - bojem s Karabachem Agdam o 4. předkolo ligy mistrů. Český vicemistr Sparta potřebuje vyřadit Steauu Bukurešť, aby potvrdil své tažení Evropskou ligou v minulé sezoně. Na které tři nejlepší hráče si však zástupci obou českých celků musí dát pozor?

  • Nicolae Stanciu (23), záložník Steauy Bukurešť

    Nicolae StanciuFoto Reuters

    Tržní cena: 95 milionů korun

    Ofenzivní záložník je nejhodnotnější hráč na soupisce Steauy, na EURO 2016 odehrál v základní sestavě zápasy proti Francii a Albánii. A po letních odchodech Alexe Chipciua a Fernanda Varely povýšil do funkce kapitána. I jeho jméno figurovalo v přestupových spekulacích, psalo se o zájmu Anderlechtu, Newcastlu a Southamptonu.

  • Alin Tosca (24), obránce Steauy Bukurešť

    Alin Tosca (vpravo) v souboji s KonatémFoto Michal Beránek (Sport)

    Tržní cena: 50 milionů korun

    Další perspektivní, a přitom už dostatečně zkušený člen kádru rumunského klubu. Alin Tosca je stoper, který má sebevědomí na rozdávání, klidně se pustí do kličkování před vlastním pokutovým územím. K tomu ho zdobí i velmi kvalitní rozehrávka a doslova se vyžívá v přesně načasovaných skluzech, jejichž prostřednictvím připravuje soupeře o míč i o naděje.

  • Mihai Pintilii (31), záložník Steauy Bukurešť

    Mihai Pintilii (vlevo) na EUROFoto Reuters

    Tržní cena: 27 milionů korun

    Rovněž Mihai Pintilii má v nohách nepovedené EURO 2016, nastoupil proti Francii a Švýcarsku. Důrazný defenzivní záložník je cestovatel, působil už i v saúdskoarabském Al-Hilalu a izraelském Hapoelu Tel-Aviv. Jedenatřicetiletý brousek tvrdí ve středu pole muziku, sparťany bude střet s ním bolet, s tím mohou už dopředu počítat.

  • Reynaldo (26), útočník Karabachu

    Reynaldo (vpravo)Foto Profimedia.cz

    Tržní cena: 27 milionů korun

    Druhý nejlepší střelec v historii klubu, v odvetě 2. předkola s lucemburským Dudelange vyrovnával v nastavení na 1:1. Šikovný Brazilec načíná v Ázerbájdžánu pátou sezonu, právě on by měl nejvíc zaměstnávat plzeňské stopery. Před štací na dalekém východě zkoušel štěstí v Belgii, kde nastupoval za Anderlecht, Bruggy a Westerloo.

  • Dani Quintana (29), záložník Karabachu

    Dani Quintana z KarabachuFoto Profimedia.cz

    Tržní cena: 22 milionů korun

    Další z početné kolony cizinců v týmu. Rychlý křídelník pochází ze Španělska, do velkého fotbalu zkoušel prorazit v Polsku. Střelecky se mu povedla sezona 2013/2014, kdy nastřílel 15 branek za Jagiellonii. Podle mnohých jde o klíčovou postavu týmu.

  • Rašad Sadygov (34), obránce Karabachu

    Rašad SadygovFoto Profimedia.cz

    Tržní cena: 8 milionů korun

    Zkušený 34letý obránce, současný kapitán týmu a dlouholetá opora. V kádru působí od sezony 2009/2010 s výjimkou krátkého hostování v tureckém Eskisehirsporu. Jeden ze sedmi reprezentantů Ázerbájdžánu, kteří jsou v kádru. Řídí defenzivní hradbu, která dostává minimum gólů. V loňském ligovém ročníku inkasoval tým pouze 21 branek ve 36 zápasech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud