28. září 2016 • 04:57

Co vše stihl Ronaldo v Dortmundu? Gól, udobření se Zidanem i oplácení

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl hlavní postavou hvězdného duelu už ve chvíli, kdy ani nezačal. Ale byl jí i během něj. Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo toho totiž v utkání Ligy mistrů na půdě Dortmundu stihl mnoho. Naprostá většina z toho byla pozitivní. Portugalec si ovšem neodpustil i jednu zbytečnost…



Gól a „udobření“ se Zidanem

Tohle byla nejlepší odpověď na kritiku. Cristiano Ronaldo se dostal v 17. minutě po patičce Garetha Balea do šance a proměnil ji naprosto chladnokrevně. Tvrdou střelou poslal míč přesně k tyči a Real vedl.

Portugalec běžel slavit se spoluhráči na lavičku, nezapomněl ovšem ani na trenéra Zinedina Zidana. Podle španělských médií měli totiž tito dva spolu v posledních dnech problémy kvůli tomu, že Francouz Ronalda v ligovém zápase vystřídal. „CR7“ si ale se Zidanem plácl na důkaz, že to tak není.

Cristiano Ronaldo si po svém gólu plácl s trenérem Zinedine ZidanemFoto Twitter.com

Umím makat!

Nejen gól se ale Ronaldovi v Dortmundu povedl. Kanonýr tentokrát ukázal, že dokáže také makat pro tým. Z tria „BBC“ se dokonce nejvíce zapojoval do bránění, vybojoval pár míčů a byl na hřišti hodně cítit.

Fanoušky Realu musely potěšit i detaily. Například v první půli byl Ronaldo faulován, ve většině předchozích zápasech by spadl a rozhazoval rukama, ale tentokrát bez protestů pokračoval a ještě rozjel nebezpečnou akci.

Velké nebezpečí

V posledních zápasech mířila na Ronalda kritika. Oprávněná. Portugalec totiž nebyl na hřišti tak nebezpečný, jako byli fanoušci zvyklí. V Německu to ale byl jiný příběh. Útočník Realu měl několik dalších nepříjemných střel a akcí.

Jednou každopádně Ronaldo zklamal. To, když poslal do šestnáctky přesný míč stoper Sergio Ramos . Portugalec totiž zaváhal a balon vůbec netrefil. Přitom byl už před brankářem Bürkim úplně sám.

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo slaví gól v Dortmundu
Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo slaví gól v Dortmundu

Zbytečné oplácení

Pak ale Ronaldo přece jen ukázal svou ne tak populární stránku. V souboji v pokutovém území Dortmundu ho totiž lehce přistrčil obránce Marcel Schmelzer a útočník Realu spadl. Ne že by si žádal penaltu, ale svého soupeře na zemi kopl.

Rozhodčí každopádně Ronaldovo zbytečné oplácení nezaznamenal a hvězda tak unikla potrestání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud