23. srpna 2017 • 22:38

Slavia - APOEL 0:0. Konec nadějí na LM, domácím zbývá Evropská liga

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie Praha na druhý postup do základní skupiny Ligy mistrů nedosáhli. Český šampion v odvetě závěrečného 4. předkola doma remizoval s APOELem Nikósie bez branek a nedokázal smazat ztrátu 0:2 z prvního utkání na Kypru.



Slávisty po vyřazení v závěrečném předkole Ligy mistrů čeká na podzim skupina méně prestižní Evropské ligy, soupeře jim určí páteční los v Monaku. Červenobílí si zahrají hlavní fázi některého z evropských pohárů poprvé od roku 2009.

Slavia neukončila čekání na českou účast ve skupině Ligy mistrů, které trvá od roku 2013, kdy hrála hlavní fázi Plzeň. Červenobílí se dosud probojovali do skupiny jen před deseti lety. Vyřazením s APOELem navíc Pražané přišli o možnost získat prémii bezmála 385 milionů korun.

SESTŘIH: Slavia - APOEL 0:0. Tlak i spousta šancí, ale sen o LM je pryč
Video se připravuje ...

Do slávistické sestavy se po dvouzápasové pauze zaviněné zraněním vrátila nejzvučnější letní posila Portugalec Danny. Naopak těsně před výkopem vypadl kvůli viróze kapitán Škoda a v útoku místo něj nastoupil Van Buren.

Slavia začala obrovským náporem a hned v úvodu mohla umazat polovinu ztráty z úvodního duelu. Zatímco před týdnem na Kypru inkasovala první gól hned v druhé minutě po rohu, dnes mohla ze stejné situace v totožné minutě udeřit. Frydrychovu hlavičku ale vyškrábl brankář Waterman nad břevno. V desáté minutě zahrozil i APOEL, De Camargo ale pálil nad.

Miroslav Stoch zápas nedohrál, v poločase střídal
Miroslav Stoch zápas nedohrál, v poločase střídal

Jinak ovšem hrála hlavně Slavia, i když do vyložených šancí se dostávala těžce, navíc ji vyvádělo z rytmu neustálé polehávání hostujících hráčů. Aktivní byla hlavně jedna z letních posil Stoch, který v jedenácté minutě střelou z hranice vápně těsně minul branku APOELu.

Ve 34. minutě hlavou minul Van Buren a čtyři minuty před pauzou v největší šanci první půle pálil Danny na zadní tyči z voleje nad. Pražané soupeře v první půli přestříleli 15:1, ale mezi tyče mířili jen třikrát.

Hušbauer: Nosítka třikrát za poločas, to je moc
Video se připravuje ...

Těsně před pauzou se zranil Stoch a do druhé půle ho nahradil Zmrhal. I po přestávce měli domácí první šanci, Danny ale v 52. minutě po Součkově prodloužení centru z rohu opět mířil nad a dokumentoval, proč slávisté dali v předchozích sedmi soutěžních zápasech sezony jen pět branek.

Trenér Šilhavý poslal na trávník druhého útočníka Mešanoviče, ale do domácí hry se postupně začala vkrádat křeč a gólman Waterman byl dlouhé minuty téměř bez práce. Až v 90. minutě vytáhl Zmrhalovu ránu a následně po rohu a závaru mířil Van Buren mimo. Slávisté ve čtvrtém z posledních pěti zápasů neskórovali a jejich sen o skupině se rozplynul.

Bořil: Zdržování? Měl jsem nervy
Video se připravuje ...

Souček: Chyběl nám gól z prvního zápasu
Video se připravuje ...

Šilhavý: Škoda, měli jsme velkou šanci na postup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud