27. září 2017 • 10:00

Ticho, nebo nehraju! Hvězda Lipska střídala kvůli hluku fanoušků

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

K prasknutí narvaný stadion, tribuny bouří hlasitými chorály... To musí fotbalistu vždycky vybičovat k dobrému výkonu, ne? Německý reprezentační útočník Timo Werner s touhle teorií rozhodně nesouhlasí. Kanonýr Lipska vydržel v utkání základní skupiny Ligy mistrů proti Besiktasi Istanbul, které bundesligový tým prohrál 0:2, na hřišti jen něco málo přes půl hodiny, protože mu nedělalo dobře to, že turečtí fanoušci fandili příliš nahlas.



Lipsko je fenomén. Tým plný mladých hvězdiček, vlastněný bohatou firmou Red Bull, se během sedmi let vyškrábal z páté nejvyšší soutěže až do bundesligy, v minulé sezoně jako nováček proháněl i Bayern s Dortmundem, skončil druhý a kvalifikoval se do Ligy mistrů. Jenže tam to zatím drhne.

"Die Roten Bullen" vyzvali v prvním zápase Monako, se kterým uhráli remízu 1:1, v úterý pomýšleli na první tříbodový zisk na hřišti Besiktase Istanbul. Jenže turecký mistr tyhle plány zmařil a překvapivě pohodlně vyhrál 2:0. Lipsko navíc ve většině zápasu postrádalo svoji zřejmě největší hvězdu, mladého kanonýra Tima Wernera, který se nechal stáhnout ze hřiště ve 32. minutě.

Nešlo ale o střídání z důvodu zranění, Wernerovi vadil nezměrný hluk, který vydávali turečtí fanoušci. Kvůli si zkoušel zakrývat uši rukama, od asistenta trenéra dokonce dostal špunty, nic ale nepomohlo a po půl hodině musel ze hřiště.

Jednadvacetiletý rodák ze Stuttgartu trpí na problém, který není pro fotbalistu pohybujícího se na hlučných stadionech zrovna záviděníhodný. Z přílišného hluku totiž mívá závratě a ztrácí rovnováhu. Potíže ale neměl on, z bouřlení ultras Besiktase byli konsternováni víceméně všichni jeho spoluhráči.

"Na takovou atmosféru je nemožné se připravit," uznal kouč Lipska Ralph Hasenhüttl. "Ten rámus byl ohlušující, a na začátku zápasu nás dost ovlivnil," dodal rakouský trenér. Právě v úvodu utkání se Besiktas proti překvapeným Němcům trefil poprvé, už v jedenácté minutě slavil Ryan Babel. Druhou branku přidal těsně před přestávkou Anderson Talisca.

Góly

Domácí: 11. Babel, 43. Talisca

Hosté:

Sestavy

Domácí: Fabri – Medel (60. Uysal), Pepe, D. Tošić, Erkin – Özyakup (C), Hutchinson – Quaresma, Talisca (71. Arslan), Babel – Tosun (80. Negredo).

Hosté: Gulácsi – Ilsanker, Orban (C) (46. Kampl), Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Keïta (59. Bruma), Demme, Forsberg – Augustin, Werner (32. Klostermann).

Náhradníci

Domácí: Zengin, Mitrović, Pektemek, Negredo, Lens, Arslan, Uysal

Hosté: Mvogo, Bernardo, Klostermann, Poulsen, Bruma, Laimer, Kampl

Karty

Domácí: Erkin, Fabri

Hosté: Orban, Keïta

Rozhodčí

Karasev – Averianov, Kalugin

Stadion

BJK İnönü Stadium (kapacita 32.086 diváků)

NEJ góly bundesligy: Ukázali se střelci Dortmundu i supertalent Werner z Lipska
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud