Pavel Kalouš
13. března 2013 • 19:53

Podivný konec Lukáše Jarolíma ve Slavii: Rada ho chtěl, Řebíčkové NE

Autor: Pavel Kalouš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že se zkušeným záložníkem nepočítají, sdělili Lukáši Jarolímovi ve Slavii na konci ledna. Tedy na poslední chvíli, kdy už neměl dostatek času na sehnání nového angažmá. Sedmatřicetiletý záložník nyní v klubu jen trénuje a o volných víkendech se věnuje studiu trenérské licence. "Byl jsem z toho špatný," přiznává někdejší kapitán "sešívaných" v rozhovoru pro deník Sport.



Ve Slavii se s lídry týmu nepářou. Před třemi lety v Edenu nečekaně vyhodili Ericha Brabce, teď podobně překvapivě ze dne na den odstavili na druhou kolej Lukáše Jarolíma.

"Nečekal jsem to. Nějaké změny nastaly, odešli asi tři kluci, ale to bylo ještě v prosinci před Vánocemi. Kdyby něco takového mělo nastat, čekal bych to spíš v té době. A možná by pak bylo víc času, abych se na to připravil a třeba si něco našel," vrací se k situaci na přelomu ledna a února.

Že už je nepotřebným hráčem, se Jarolím dozvěděl od nejvyššího vedení klubu. "Před odletem na soustředění do Turecka zavolali bratři Řebíčkové a řekli mi, že kdybych si našel něco jiného, můžu přestoupit," přibližuje zkušený hráč.

"Zdůvodnili mi to tím, že už jsem starej a že budou dostávat šanci mladší kluci. Pro klub je lepší, když bude na lavici sedět někdo, kdo je perspektivní," dodává s tím, že kouč Rada by se ho dobrovolně takhle nezbavoval.

Slávista Lukáš Jarolím s kapitánskou páskou Slávista Lukáš Jarolím s kapitánskou páskouFoto Michal Beránek (Sport)

"Vedení na to má právo. Kdyby bylo na trenérovi, možná že bych nehrál pravidelně, ale na lavici bych chodil. Říkal mi, že by to i chtěl," prozrazuje.

"Byl jsem z toho špatný. Nebudu říkat, že mi to bylo jedno," neskrývá zklamání Jarolím.

"Představoval jsem si, že stejně v létě skončím a půjdu pak ještě do nějaké nižší soutěže v Itálii, na nějaké hezké místo, jenže teď už nebyl čas něco na poslední chvíli honit," mrzí ho.

Jarolím tak ve Slavii zůstal, byť měl nabídku například z druholigové Viktorie Žižkov. O víkendech, kdy se hrají zápasy, tak studuje trenérskou licenci. "Mám teď volné víkendy, tak toho využívám k tomu, co jsem během kariéry dělat nemohl," usmívá se.

"Představoval jsem si, že konec bude určitě jiný. Ale tenhle příběh si sám napsat nemůžete," říká smířeně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud