23. ledna 2010 • 16:58

Bohemians Praha posílí Michal Pospíšil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Bohemians Praha bude v jarních bojích o záchranu pomáhat zkušený útočník Michal Pospíšil. Mistr Evropy do 21 let z roku 2002 se s vedením střížkovského klubu dohodl na dvouleté smlouvě. ČTK to řekl kouč posledního týmu prvoligové tabulky Jaromír Jindráček.



Třicetiletý Pospíšil, který prošel Blšany, Libercem, pražskou Spartou, skotským týmem Heart of Midlothian nebo belgickým celkem St. Truiden, naposledy působil na Žižkově, s nímž loni na jaře sestoupil do druhé ligy. Ve Viktorii pak skončil a od té doby půl roku nehrál.

Na konci prosince zahájil zimní přípravu v Bohemians Praha a hned v prvních dvou duelech proti Hradci Králové a Hlavici ukázal, že své střelecké schopnosti rozhodně neztratil. Zaznamenal dvě branky a řekl si o místo v kádru.

Střížkovští na něj budou podle všeho na jaře hodně spoléhat. "Pro mě je to v současnosti útočník číslo jedna. Dokáže dát gól, podrží balon. Navíc je oproti Márovi Kinclovi fyzicky zdatnější, odvede víc práce v defenzivě," uvedl Jindráček.

Kouč Bohemians stále testuje zkušeného beka Jana Flachbarta. Jednatřicetiletý bývalý zadák Jablonce nebo pražské Sparty dnes proti Jablonci odehrál druhý přípravný duel v zelenobílém dresu a Jindráčkovi se jeho výkon zamlouval mnohem víc než ve středu v souboji se Slavií.

"Ve středu hrál na pravém kraji zálohy, kde mě moc nepřesvědčil. Dneska nastoupil na levém beku a ukázal svoji kvalitu a zkušenost. Budeme uvažovat o jeho angažování," prohlásil Jindráček.

V utkání proti Jablonci zkoušel také další dva obránce - Slováka Martina Staška z Petržalky a Jana Jelínka. Lepší dojem udělal na kouče druhý jmenovaný. "Staško nás nepřesvědčil," podotkl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud